Marokanci napustili Kosovo i Metohiju

Izvor: Press, 18.Jan.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marokanci napustili Kosovo i Metohiju

Komandant Kfor tom prilikom dodelio je desetorici marokanskih vojnika medalju NATO-Kfora za mirovne misije i pohvalio njihovu visoku profesionalnost.
Maroko je u misiji Kfor prisutan od samog početka 1999. godine. Više od 11.000 marokanskih vojnika bilo je na Kosovu tokom 14 godina učešća u operaciji Kfora na stvaranju bezbednog i sigurnog okruženja za stanovništvo svih etničkih grupa, naglašava Kfor.
Marokanski kontingent, sastavljen od 173 vojnika, pripadao je Multinacionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << borbenoj grupi Istok i imao je blisko partnerstvo sa francuskim kontingentom, podseća se u saopštenju.
Marokanski kontigent je doprineo miru i stabilnosti regionu Balkana i podržavao dijalog, promovišući napredak za sve ljude na Kosovu.
"Veliki rezultat NATO misije je postignut razvijajući snažno partnerstvo sa različitim institucijama na Kosovu, međunarodnom zajednicom i različitim manjinama i etničkim grupama. Kfor će nastaviti svoju misiju sa glavnim fokusom na severu, konsolidovanjem veoma pozitivnih rezultata postignutih do sada i promovisanjem napretka za sve ljude na Kosovu”, poručio je komandant Kfor na svečarnosti.
Ceremoniji su prisustvovali, kako se navodi u saopštenju Kfora, specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef privremene uprave UN na Kosovu (UNMIK) Farid Zarif i ambasador Francuske na Kosovu Marisa Davije. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Marokanski vojnici završili misiju na Kosovu

Izvor: Blic, 19.Jan.2014, 00:04

Marokanski kontigent Kfora danas je zavišio misiju na Kosovu, a tim povodom u Novom Selu nedaleko od Vučitrna održana je oproštajna ceremonija na kojoj je komandat Kfora Salvatore Farinau uručio medalje desetorici najistaknutijih vojnika...Tokom 14 godina, na Kosovu, više od 11.000 vojnika iz Maroka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.