MONSTRUM KURTI SVE DELUZIVNIJI: Izmišlja nove KLEVETE na račun Srbije, u OVO samo on veruje

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 21:53

MONSTRUM KURTI SVE DELUZIVNIJI: Izmišlja nove KLEVETE na račun Srbije, u OVO samo on veruje

Lažni premijer smatra da NATO i EU treba da se ophode prema Srbiji isto kao i prema Rusiji.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, rekao je da takozvanom Kosovu treba dati podsticaj ka evropskim integracijama, kao odgovor na, kako tvrdi, bezbednosne pretnje koje dolaze iz Srbije.

Kurti smatra da Evropska unija i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO treba da imaju isti pristup prema Srbiji kao i prema Rusiji, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Evropska zajednica i NATO su odgovorili na agresiju Rusije tako što su Švedska i Finska postale članice NATO-a, Ukrajina, Moldavija i Gruzija dobile status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Opasnost po bezbednost koja se odnosi za Zapadni Balkan treba tako adresirati, dati Kosovu status članstva za EU i učlanjivanje u Savet Evrope - rekao je Kurti.

Govoreći o evroatlantskim integracijama, Kurti je optužio Srbiju da ometa evropski put, ne samo tzv. Kosova već čitavog regiona.

- Svaka zemlja u Evropskoj uniji veruje da je Kosovo demokratija, najnaprednija demokratija u regionu i da je naš Ustav najmoderniji kada je u pitanju zaštita manjinskih zajednica. Prepreke koje imamo nisu vezane za nedostatak demokratije i zaštite manjinskih i ljudskih prava, već zato što Srbija nije zainteresovana za NATO ili članstvo u Evropskoj uniji. Nastoji da blokira napredak celog regiona, sputavajući ceo region - naveo je Kurti.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.