Izvor: S media, 31.Mar.2011, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Bombardovana okolina Tripolija

Međunarodna koalicija nastavila je bombardovanje ciljeva u Libiji, a na meti su bili južni delovi prestonice Tripoli. Ministar spoljnih poslova Libije podneo neopozivu ostavku na funkciju.

Državna agencija Džana javila je da je na meti bio jedan "civilni cilj", ali nije precizirano o kom civilnom cilju je reč.

Očevici su rekli novinarima agencije Frans pres da su avioni sinoć nadletali istočno i jugoistočno predgradje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tripolija. Potom su se čule eksplozije u regionu jugoistočnog predgrađa Salahedin, a na meti je bila jedna vojna lokacija, rekao je u telefonskoj izjavi za AFP jedan očevidac.

NATO je juče saopštio da je počeo da izvršava komandu nad vazdušnim operacijama.

Snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju juče su preuzele kontrolu nad gradom Ras Lanuf i nastavile da napreduju ka Bregi, gradu udaljenom oko 80 kilometara od Adždaabije koja je i dalje u rukama pobunjenika.

Ras Lanuf bio je od 27. marta pod kontrolom pobunjenika.

Na političkom planu, Gadafijev režim doživeo je prvi veliki gubitak noćašnjom ostavkom ministra spoljnih poslova Muse Kuse, ocenjuje AFP.

Libijski ministar podnosi ostavku

Libija: Gadafi osvojio Ras Lanuf!

Rasmusen: Libija da ne bude zemlja haosa

Gadafijeva seksi ćerka na prvoj borbenoj liniji (FOTO)

Posle kratkog boravka u Tunisu, Kusa je sinoć doputovao u London gde je izjavio da podnosi ostavku.

Njegovu ostavku pozdravili su britanski i američki zvaničnici.

Musa Kusa smatra se jednim od najbližih saradnika Moamera Gadafija; pre nego što je postao šef diplomatije, bio je višegodišnji šef obaveštajne službe (1994-2009).

(Beta-AFP)
Pogledaj vesti o: NATO,   Libija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombardovani ciljevi u Tripoliju

Izvor: B92, 31.Mar.2011

Tripoli -- Međunarodna koalicija nastavila u noći između srede i četvrtka bombardovanje ciljeva u Libiji, a na meti bili južni delovi prestonice Tripolija...Državna agencija Džana javila je da je na meti bio jedan "civilni cilj", ali nije precizirala koji...Očevici su rekli agenciji Frans pres...

Nastavak na B92...

Libija: NATO preuzeo kontrolu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2011

Međunarodna koalicija nastavila je u noći između srede i četvrtka bombardovanje ciljeva u Libiji a na meti su bili južni delovi prestonice Tripoli. Državna agencija Džana javila je da je na meti bio jedan "civilni cilj", bez preciziranja.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.