Bombardovani ciljevi u Tripoliju

Izvor: B92, 31.Mar.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovani ciljevi u Tripoliju

Tripoli -- Međunarodna koalicija nastavila u noći između srede i četvrtka bombardovanje ciljeva u Libiji, a na meti bili južni delovi prestonice Tripolija.

Državna agencija Džana javila je da je na meti bio jedan "civilni cilj", ali nije precizirala koji.

Očevici su rekli agenciji Frans pres da su avioni sinoć nadletali istočno i jugoistočno predgrađe Tripolija. Potom su se čule eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u regionu Salahedin, što je jugoistočno predgrađe, a na meti je bila vojna lokacija, rekao je u telefonskoj izjavi za AFP jedan očevidac.

NATO je u sredu saopštio da je počeo da izvršava komandu nad vazdušnim operacijama, dok su, s druge strane, snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju preuzele kontrolu nad gradom Ras Lanuf i nastavile da napreduju ka Bregi, gradu udaljenom oko 80 kilometara od Adždaabije, koja je i dalje u rukama pobunjenika.

Na političkom planu, Gadafijev režim doživeo je prvi veliki gubitak ostavkom ministra spoljnih poslova Muse Kuse, ocenjuje AFP.

Musa Kusa smatra se jednim od najbližih saradnika Moamera Gadafija; pre nego što je postao šef diplomatije bio je višegodišnji šef obaveštajne službe.
Pogledaj vesti o: NATO,   Tripoli

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.