Kruz: NATO treba da se ujedini sa snagama SAD

Izvor: RTS, 22.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruz: NATO treba da se ujedini sa snagama SAD

Republikanski predsednički kandidat Ted Kruz, na ideju svog konkurenta Donalda Trampa da Sjedinjene Države treba da smanje izdvajanja za NATO, rekao je da Tramp greši i da Vašington i NATO treba zajedno da unište Islamsku državu.
"Donald Tramp greši kada kaže da Amerika treba da se povuče iz ostatka sveta i napusti svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveznike. NATO bi trebalo da se ujedini sa snagama SAD kako bi potpuno uništili ID", rekao je Kruz novinaru Rojtersa.
Tramp je prethodno ocenio da SAD izdvajaju previše novca za NATO.
"Plaćamo neproporcionalno za NATO. To je previše i iskreno, sada je to drugačiji svet nego kada smo prvobitno zagovarali tu ideju", rekao je Tramp u intervjuu za Si-en-en.
NATO ima 28 članica, a Vašinton najviše doprinosi Severnoatlantskoj alijansi.
SAD već duže vreme kritikuju svoje evropske saveznike zbog toga što ne izdvajaju više sredstava za ovaj vojni savez, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp: Dokle će SAD težiti ka trećem svetskom ratu sa Rusijom

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2016, 01:01

Predsednički kandidat iz redova republikanaca Donald Tramp osporio je politiku aktuelnog rukovodstva SAD i zapitao dokle će Vašington insistirati na vođenju potencijalnog trećeg svetskog rata sa Rusijom. On je u intervjuu za „Vašington post“ rekao da propagira politiku da SAD treba uprkos dešavanjima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.