Krivimo NATO za zaoštravanje ukrajinske krize — kineski ambasador

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2023, 09:56

Krivimo NATO za zaoštravanje ukrajinske krize — kineski ambasador

NATO je bio glavni uzrok zaoštravanja ukrajinske krize, izjavio je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui u intervjuu za TASS.
„Više od 30 godina, NATO je svuda raspirivao tenzije, razbijao stabilnost i ohrabrivao separatizam, kao što je to bilo na Kosovu, Libiji i Avganistanu. Pet proširenja na istok ozbiljno je uticalo na posthladnoratovski poredak i bezbednost u Evropi i bilo je ključno uzrok zaoštravanja ukrajinske krize“, izjavio je on. „Kao relikt Hladnog rata, NATO je trebalo da prestane da postoji kada se Hladni rat završio“, dodao je kineski diplomata. „Ali ona nastavlja da napreduje hranjena pokretanjem ratova i podsticanjem sukoba. Činjenice pokazuju da gde god NATO pruži svoje dijaboličke ruke, neće biti mira i ljudi će umirati“.
Pogledaj vesti o: NATO,   Libija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.