KURTIJEVI SPECIJALCI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U SRPSKIM SREDINAMA Terzić upozorio da su KFOR i NATO odgovorni za to što još nemamo ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 16:35

"KURTIJEVI SPECIJALCI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U SRPSKIM SREDINAMA" Terzić upozorio da su KFOR i NATO odgovorni za to što još nemamo ZSO

Kurti ipak nije jedini odgovorni za krizu na Kosmetu.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miloš Terzić kaže da se Srbija pokazala kao konstruktivan partner za deeskalaciju, ali da to podrazumeva poštovanje potpisanih sporazuma, odnosno formiranje ZSO.

- Svesni smo da nikada nismo imali teži period za Srbe na Kosovu. Takođe, jasni su ciljevi Aljbina Kurtija, koji su zasnovani na tome da se protera naše stanovništvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO je poslao pripadnike Kfora koji su naoružani do zuba, i vidimo da su prekršili sve potpisane sporazume, potom se EU pojavila sa određenim tačkama koji bi Kosovo približili deeskalaciji. Srbija se pokazala kao konstruktivan partner oko kompromisa, ali to upravo podrazumeva poštovanje potpisanih sporazuma, odnosno formiranje ZSO - kaže Terzić.

Dodao je da kada bi predstavnici Kfora i NATO ispoštovali svoj mandat, imali bismo formiranu ZSO.

- Ako bismo uzeli član devet u obzir, onda Kurtijevi specijalci ne bi imali šta da traže u srpskim sredinama jer je to jasno definisano. Oni bez poziva gradonačelnika ili komandanta Kfora ne smeju da budu tamo. To su jedni od uslova koji zahtevaju naši predstavnici. Podsetiću, te jedinice su sastavljene isključivo iz redova albanskih naroda, iako je jasno definisano u sporazumima da Institucije moraju da oslikavaju etničku strukturu. Doduše, Srbi ne mogu da trpe Kurtijev teror, siguran sam da ćemo veštim diplomatskim umećem uspeti da se izborimo za najvažnije, a to je pre svega bezbednost - dodaje Terzić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.