KREMLJ ZAGRMEO: Pod NATO kišobranom, Rama i Tači udaraju na stabilnost

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KREMLJ ZAGRMEO: Pod NATO kišobranom, Rama i Tači udaraju na stabilnost

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Albanijom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO zapravo potkopavaju temelji stabilnosti.

- Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat - ovog puta uz oslanjanje na Ustav Albanije, koji Tirani daje za pravo da štiti interese svih Albanaca van Albanije - saopštili su u ruskom MIP, prenosi Tass.

Kako navode, taj kurs s ciljem prekrajanja granica na Balkanu dramatično podiže nivo potencijala za sukob, prenosi ruska agencija saopštenje MIP.

- Upravio u tom svetlu tumačimo izjave Rame i Tačija - poručuju iz ruskog Ministarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.