JEDNOGLASNO: Crnogorci ulaze u NATO, opozicionari zapalili zastavu; Drašković: Srbija da sledi primer

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDNOGLASNO: Crnogorci ulaze u NATO, opozicionari zapalili zastavu; Drašković: Srbija da sledi primer

Jednoglasnom odlukom svih 46 prisutnih poslanika, Skupština Crne Gore je izglasala odluku o ulasku Crne Gore u NATO Jednoglasnom odlukom svih 46 prisutnih poslanika, Skupština Crne Gore je izglasala odluku o ulasku Crne Gore u NATO.U korist odluke su bili poslanici DPS, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, HGI, Albanci odlučno, Liberalne partije i SDP, prenose "Vijesti".OPOZICIONARI ZAPALILI NATO ZASTAVUDeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << opozicije, koji se protivi donošenju odluke o priključenju Crne Gore u parlamentu, predvođeni opozicionim Demokratskim frontom, održao je danas na Cetinju protest.Protest je održan uoči početka sednice parlamenta i završen je bez većih incidenata. Pristalice DF su tom prilikom zapalile zastavu NATO.Kako su preneli crnogorski mediji, najveći incident dogodio se kada su se protestanti razilazili, a grupa mladića ih je zasula kamenica, pa je intervenisala policija.Protest je završen obraćanjem jednog od lidera DF i psredsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića koji je rekao da se danas u Skupštini potpisuje aneksija Crne Gore.“Ali mi smo se okupili da bi poručili da ne pristajemo na ovu izdaju. Oni su izdali sve što su mogli izdati i danas sa ovog mesta poručujemo da ćemo poništiti ovu odluku čim se za to stvore uslovi”, poručio je Mandić.On je kazao da u CG nema nijednog Srbina koji bi glasao za NATO.Mandić je pozvao opoziciju da im se pridruže u daljoj borbi protiv režima.Predsednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da je ovaj režim okupirao CG.On je optužio policiju da nije dozvolila “autobusima sa slobodnim ljudima da dođu na Cetinje”.“Ali proći će i ova izdaja. Glas naroda je glas Boga i mi smo stoga da se izađe na referendum. Teško tome predsedniku koji se boji svog naroda”, poručio je Medojević. DRAŠKOVIĆ: SRBIJA DA SLEDI PRIMERLider SPO Vuk Drašković ocenio je danas da se Crna Gora, ratifikacijom sporazuma o članstvu u NATO-u, "odlučujuće približila i svom članstvu u Evropskoj uniji" i izrazio očekivanje da će je Srbija u tome slediti.On je, takođe, čestitao predsedniku DPS Milu Đukanoviću na toj, kako je rekao, "istorijskoj prekretnici"."Parlamentarna većina u Crnoj Gori odgovorno je odbacila i domaće i strane pritiske, pa i otvorene pretnje, da Crna Gora mora da bude ''neutralna'' prema svojoj bezbednosti, stabilnosti i demokratskoj evropskoj budućnosti", kaže Daršković.U borbi za svoju bezbednost, stabilnost i evropski preobražaj, Srbija će, nadam se, slediti Crnu Goru, dodao je lider SPO.POPOVIĆ OSUDIO ULAZAK CG U NATOSrpska narodna partija osudila je danas odluku o stupanju Crne Gore u NATO, a predsednik te stranke Nenad Popović je pozvao Vladu Srbije da podrži srpski narod, ali i ostale građane Crne Gore koji zahtevaju referendum o članstvu u NATO."Ova odluka usvojena je bez referenduma i protivno većinskoj volji naroda Crne Gore", navodi se u saopštenju i ocenjuje da je to bila "antinarodna odluka dela poslanika Skupštine Crne Gore".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Crne Gore bez volje naroda izglasala članstvo u NATO-u

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017

Jednoglasnom odlukom prisutnih 46 poslanika, Skupština Crne Gore izglasala je odluku o ulasku Crne Gore u NATO. Poslanici su jednoglasno podržali odluku o ulasku Crne Gore u NATO. Odluku su podržali poslanici DPS, Bošnjacke stranke, Socijaldemokrata, HGI, Albanci odlučno, Liberalne partije i SDP.. . Pre...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.