Skupština Crne Gore bez volje naroda izglasala članstvo u NATO-u

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Crne Gore bez volje naroda izglasala članstvo u NATO-u

Jednoglasnom odlukom prisutnih 46 poslanika, Skupština Crne Gore izglasala je odluku o ulasku Crne Gore u NATO. Poslanici su jednoglasno podržali odluku o ulasku Crne Gore u NATO. Odluku su podržali poslanici DPS, Bošnjacke stranke, Socijaldemokrata, HGI, Albanci odlučno, Liberalne partije i SDP.

Pre skupštinske sednice Demokratski front je održao protest sa kojeg je pozvao na proteste širom zemlje.
Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović kazao je za govornicom na Cetinju da kao Crnogorac "ovaj dan dozivljava kao veoma tužan".

"Osećam se poniženim jer u moje ime odluke donosi neko drugi. Ovo što se dešava je pobeda sile i laži. Takvih pobeda je bilo, ali nisu bile dugoga daha", kazao je Bulatović i dodao da su nam "uskratili da izrazimo svoju volju", javile su Vijesti.

"Odlučuju ljudi koji bi da se stvori Velika Albanija, glasaju i oni kojima je Crna Gora inostranstvo, a Njegoš genocidni pisac", kaže Bulatović. "NATO je trenirao strogoću nad SRJ, ubio hiljade ljudi. Mi smo još i jeftino i dobro prošli, posle toga krenuo Avganista i Irak", kazao je Bulatović.


Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.