IZ MINSKA PORUČUJU: Nuklearno oružje biće postavljeno blizu granice NATO zemalja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 07:16

IZ MINSKA PORUČUJU: Nuklearno oružje biće postavljeno blizu granice NATO zemalja!

Belorusija deli 1.250 kilometara granice sa članicama NATO - Letonijom, Litvanijom i Poljskom.

Ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov izjavio je da će rusko taktičko nuklearno oružje biti raspoređeno blizu beloruske granice sa NATO susedima.

Izjava Grizlova došla je nakon što je ruski predsednik Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Putin nedavno rekao da planira da postavi taktičko nuklearno oružje na teritoriju savezničke Belorusije.

Putin je istakao da će kontrukcija skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biti gotova 1. jula i dodao da je Rusija pomogla da se modernizuju beloruski ratni avioni, kako bi mogli da nose nuklearno oružje.

Grizlov je, govoreći večeras za belorusku državnu televiziju, rekao da će rusko nuklearno oružje biti "postavljeno bliže zapadnoj granici naše savezničke države", ali nije dao preciznu lokaciju.

- To će proširiti naše defanzivne sposobnosti i biće urađeno bez obzira na galamu u Evropi i SAD - dodao je Grizlov, preneo je AP.

Taktičko nuklearno oružje ima relativno karak domet i znatno manju snagu u poređenju sa nuklearnim bojevim glavama koje su ugrađene u strateške rakete dugog dometa.
Pogledaj vesti o: NATO,   Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SVET KORAK BLIŽE KATAKLIZMI Rusija potvrdila: Premestiće svoje nuklearno naoružanje na samu granicu sa NATO zemljama

Izvor: Blic, 03.Apr.2023

Rusija će svoje taktičko nuklearno oružje premestiti blizu zapadnih granica Belorusije na sam prag NATO-a, izjavio je danas ruski izaslanik u Minsku. Ovo je potez koji će verovatno izazvati dodatnu eskalaciju sukoba Moskve sa Zapadom. Belorusija se na zapadu graniči sa NATO zemljama, Poljskom, Letonijom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.