ISPLIVALA STROGO ČUVANA ERDOGANOVA TAJNA? Američki novinar izneo šokantne tvrdnje - ovo mu je Bajden obećao kako bi pristao da Švedska uđe u NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 17:38

ISPLIVALA STROGO ČUVANA ERDOGANOVA TAJNA? Američki novinar izneo šokantne tvrdnje - ovo mu je Bajden obećao kako bi pristao da Švedska uđe u NATO

Tajna priča o promeni stava turskog predsednika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je odobrio kandidaturu Švedske za pridruživanje NATO-u zato što mu je predsednik SAD Džo Bajden obećao da će MMF obezbediti Turskoj kredit visine između 11 i 13 milijardi dolara, objavio je američki novinar Simor Herš.

- Zvanična priča je da je Bajden pristao da proda borbene avione F-16 Turskoj, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meni je rečeno nešto drugo, tajna priča o Erdoganovoj promeni stava. Bajden je obećao da će Međunarodni monetarni fond Turskoj odobriti preko potreban kredit od 11-13 milijardi dolara - napisao je Herš na platformi "Substack".

Dodao je da je Bajden je morao da zabeleži pobedu, dok je Turska u akutnoj finansijskoj krizi.

Pišući o ukrajinskoj kontraofanzivi, Herš je naveo da ona ne uspeva.

- Napisi o njenom uspehu, kao i nedostatak izveštavanja o kontraofanzivi u velikoj meri su nestali s naslovnih strana poslednjih nedelja - naveo je američki novinar.

Simor Herš je dobitnik Pulicerove nagrade za otkrivanje pokolja kojije američka vojska počinila nad vijetnamskim civilima u Mi Laju, a podrobno je izveštavao i o aferi "Votergejt" i mučenju zatvorenika u Abu Graibu.

U februaru ove godine objavio je da su za uništavanja "Severnog toka" odgovorne Sjedinjene Američke Države čiji su ronioci navodno postavili eksploziv ispod ruskog gasovoa.

Tri meseca kasnije, prema njegovom pisanju, eksploziv su aktivirali Norvežani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.