HITNO PODIGNUTA DVA NATO LOVCA: Drama na nebu iznad Italije - HRVATSKI AVION IZAZVAO PANIKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2022, 00:03

HITNO PODIGNUTA DVA NATO LOVCA: Drama na nebu iznad Italije - HRVATSKI AVION IZAZVAO PANIKU

Nakon što je izgubljena veza s avionom, Centar za vazdušne operacije iz Torehona u Španiji dao je nalog za podizanje aviona

Italijanska kontrola leta izgubila je radiovezu s hrvatskim Erbasom 320 nakon što je ušao u italijanski vazdušni prostor, nakon čega je NATO podigao dva aviona, prenose italijanski mediji.

Radilo se o letu iz Stokholma za Rim jutros u 9 sati, navodi Indeks.hr.

.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U Torehonu pored Madrida je vazdušna baza NATO nadležna za kontrolu neba južnih zemalja Evrope, gde se sprovodila i istraga o tome ko je lansirao bespilotnu letelicu prema Zagrebu.

Kako piše “Matino”, zahvaljujući podršci sa zemlje, borbeni avioni bez problema su stigli do hrvatskog Erbasa i izvršili sve potrebne provere i utvrdili da ne postoji pretnja, nakon čega su se vratili u bazu.

Nedugo potom uspostavljena je i radioveza s avionom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.