Izvor: RTS, 30.Apr.2022, 23:01

NATO u Italiji podigao dva "jurofajtera" zbog hrvatskog "erbasa"

Nakon što su Italijani izgubili vezu sa hrvatskim "erbasom", iz NATO baze u Španiji poletela su dva aviona kako bi ustanovila o čemu je reč, pišu tamošnji mediji.
Italijanski mediji javljaju da je kontrola leta izgubila radio-vezu s hrvatskim "erbasom 320" nakon što je ušao u italijanski vazdušni prostor. Radilo se o letu iz Stokholma za Rim jutros u 9 sati.

Nakon što je izgubljena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veza sa avionom, Centar za vazdušne operacije iz Torehona u Španiji, dao je nalog za podizanje "jurofajtera".
Naime, u Torehonu kraj Madrida nalazi se vazduhoplovna baza NATO-a nadležna za kontrolu neba južnih zemalja Evrope, gde se sprovodila i istraga o tome ko je lansirao bespilotnu letelicu prema Zagrebu.
Kako piše Il Matino, zahvaljujući potpori sa zemlje, borbeni avioni bez problema su stigli do hrvatskog "erbasa" i izvršili sve potrebne provere. Ustanovili du da ne postoji pretnja, nakon čega su se vratili u bazu.
Nedugo nakon toga ,uspostavljena je i radio-veza s avionom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŠLI U VAZDUŽNI PROSTOR: NATO u Italiji digao dva Evrofajtera zbog hrvatskog Erbasa

Izvor: Blic, 30.Apr.2022

Italijanska kontrola leta izgubila je radiovezu s hrvatskim Erbasom 320 nakon što je ušao u italijanski vazdušni prostor, nakon čega je NATO podigao dva aviona, prenose italijanski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.