Gruško novi stalni predstavnik Rusije pri NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško novi stalni predstavnik Rusije pri NATO

MOSKVA -

Novi stalni predstavnik Rusije pri NATO biće dosadašnji zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško, saopštio je danas Kremlj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je odgovarajući ukaz o imenovanju Gruška i još jedan o njegovom razrešenju sa dužnosti zamenika ministra spoljnih poslova, navedeno je na sajtu ruskog predsednika.

Prema informacijama RIA Novosti, Gruško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Brisel stiže u novembru.

Gruško (57) u MSP radi od 1977. godine, a sin je bivše prvog zamenika predsednika KGB SSSR, general-pukovnika Viktora Gruška.

U diplomatskoj karijeri je bio načelnik odeljenja departmana za pitanja bezbednosti i razoružanja, šef ruske delegacije o pitanjima vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču, direktor departmana za opšteevropsku saradnju.

Od septembra 2005. je zamenik šefa diplomatije, a ima rang vanrednog i opunomoćenog ambasadora.

Završio je prestižni institut MGIMO i govori holandski i engleski.

Sada je v.d. stalnog predstavnika Nikolaj Koršunov, a prethodni stalni predstavnik Dmitrij Rogozin zvanično je razrešen dužnosti krajem aprila ove godine, ali je de fakto prestao da bude na toj funkciji u decembru kada je imenovan za vicepremijera u tadašnjoj vladi Vladimira Putina.

Rogozin je vicepmerijer i u aktuelnoj vladi Dmitrija Medvedeva i zadužen je za vojno-industrijski kompleks.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.