Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško: NATO "pucao sebi u nogu" zamrznuvši odnose s Rusijom

MOSKVA - Sjevernoatlantska alijansa je "pucala sebi u nogu" zamrznuvši saradnju u okviru Savjeta Rusija - NATO, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško.

"Rusija nije prekinula dijalog, odluke koje su donijete su odluke NATO-a. I ne samo to, mislim da mnogi shvataju da je NATO, u suštini, 'pucao sebi u nogu' prekinuvši, praktički, saradnju u sferi zajedničkih interesa", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Gruško u intervjuu televizijskom kanalu Rusija 24.

Prema njegovim riječima, u Alijansi sada "mnogi razmišljaju o tome da je neophodno pogledati u budućnost - krize koje se koriste kao razlog da se zamrznu odnosi sa Rusijom biće na kraju riješene i potrebno je misliti na budućnost".

Govoreći o onima koji se zalažu za potpuni prekid odnosa sa Rusijom, uključujući Savjet Rusija - NATO, Gruško je rekao da je njihov cilj bio da se Rusija nađe u potpunoj izolaciji, ali da Moskvi ne nedostaju partneri.

"Ako govorimo o perspektivama uspostavljanja dijaloga Rusija - NATO, nije riječ samo o tome da NATO treba da mijenja politiku, zbog toga što je nemoguće voditi sadržajni dijalog, kada tvoju zemlju posmatraju kao prijetnju bezbjednosti, kao zemlju koju treba obuzdati. Neophodno je ponovo naći, od nule, one oblasti naših interesa u kojima jednako osjećamo prijetnju, i sarađivati, nezavisno od drugih organizacija i formata", rekao je Gruško.

(NN/sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.