Falon: NATO odlučan da brani svoje granice

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falon: NATO odlučan da brani svoje granice

22.06.2015. -

Velika Britanija će ojačati podršku NATO-u u istočnoj Evropi, proširenjem prisustva svoje vojske i borbenih aviona u tim zemljama, rekao je britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"Moramo da nastaviomo da jačamo NATO", poručio je Falon, koji smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin "zvecka oružjem", preneo je Tanjug.

Britanska agencija Rojters navodi da Alijansa jača >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svoje odbrambene snage u regionu, od početka ruske intervencije u Ukrajini prošle godine, uznemirivši članice NATO Poljsku i baltičke zemlje Litvaniju, Letoniju i Estoniju, koje su pomislile da bi one mogle da budu sledeće na redu.

Falon je rekao da je važno stalno podsećati Putina da je NATO odlučan da brani svoje članice.

Plan obuhvata i formiranje novih snaga za brzo reagovanje, koje bi mogle da stignu na mesto sukoba najkasnije za dva dana.

Falon je rekao da će Britanija obezbediti 1.000 vojnika sledeće godine i još 3.000 2017, kao i da će borbeni avioni "tajfun" i sledeće godine nastaviti da patroliraju iznad baltičkih zemalja.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini,   Litvanija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nemci protiv postavljanja američkog nuklearnog naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015

22.06.2015. -..Namera Vašingtona da postavi nuklearno oružje u Evropi može da podeli Zapad, piše „Špigl“...List citira izvor iz Ministarstva odbrane koji tvrdi da bi veći deo naoružanja mogao da bude postavljen na teritoriji Nemačke...Pored nuklearnih raketa, SAD nameravaju da prebace tenkove,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.