Nemci protiv postavljanja američkog nuklearnog naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci protiv postavljanja američkog nuklearnog naoružanja

22.06.2015. -

Namera Vašingtona da postavi nuklearno oružje u Evropi može da podeli Zapad, piše „Špigl“.

List citira izvor iz Ministarstva odbrane koji tvrdi da bi veći deo naoružanja mogao da bude postavljen na teritoriji Nemačke.

Pored nuklearnih raketa, SAD nameravaju da prebace tenkove, teško naoružanje kao i 5.000 vojnika, kako bi, prenosi list, umirili baltičke i istočnoevropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zemlje koje se plaše eventualnog napada Rusije.

Analitičari nemačke obaveštajne službe navode, međutim, da „nema većih promena kada je reč o nivou opasnosti od Rusije“, piše Špigl.

List konstatuje da se nemačka kancelarka Angela Merkel nalazi pred teškim izborom: da se suoči sa Belom kućom ili da je javnost proglasi „američkom marionetom“.

Velika većina Nemaca ne želi američko nuklearno oružje u Evropi, navodi nedeljnik. Oni bi, naprotiv, želeli da se ukloni poslednja američka atomska bomba B-61 iz baze u zapadnoj Nemačkoj.

Nemačka nije jedina koja ne želi da bude u centru sukoba Zapada i Rusije. Odluka Vašingtona da postavi nuklearno naoružanje predstavljala bi ozbiljan udarac za Zapad, zaključuje nedeljnik.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nemačka i Francuska protiv razmeštanja američkih raketa

Izvor: 011vodič.com, 22.Jun.2015

Američka strana insistira da rakete treba da budu razmeštene u evropskim zemljama, jer je Rusija prekršila Sporazum o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa, navodi list „Špigl“.. Međutim, u Evropi smatraju da činjenice prekršaja nisu dokazani.. Između ostalog, u Nemačkoj smatraju...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.