Đukanović: Morali smo da priznamo Kosovo!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Morali smo da priznamo Kosovo!

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je njegova Vlada morala da prizna nezavisnost Kosova, uprkos protivljenju Srbije, kako bi pospešila svoj pristup Evropskoj uniji i NATO. Crnogorski premijer rekao je za agenciju Asošijeted pres da nije bilo pritisaka, već očekivanja od SAD i nekih zemalja Evropske unije da Crna Gora prizna nezavisnost Kosova

"Dobili smo nekoliko poruka iz Vašingtona, Londona ili Pariza" da se prizna Kosovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Đukanović i dodao je ta odluka o priznavanju bila "vrlo osetljiva", jer se Crna Gora odvojila od Srbije pre dve godine.

Prema njegovim rečima, da Crna Gora nije priznala Kosova, to bi usporilo njen put ka Evropskoj uniji i NATO-u.

Đukanović je rekao da je priznavanje "došlo sada kada Crna Gora mora da preduzme neke veoma važne međunarodne inicijative, kao što je podnošenje zahteva za članstvo u EU i NATO".

Prema njegovim rečima, Crna Gora će zvanično podneti zahtev za članstvo u EU do kraja ove godine, očekujući pristup do 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.