Dačić odgovara Darmanoviću: Ne preti vam opasnost od Srbije, već od vas samih

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 19:56

Dačić odgovara Darmanoviću: Ne preti vam opasnost od Srbije, već od vas samih

Ministar spoljnih poslova Srbije odgovorio je na današnju izjavu crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića. "Da je neko rekao pre 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludeo", rekao je Dačić.
Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića o tome da postoje mehanizmi unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Da je neko rekao pre 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludeo. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve istorijski saveznici crnogorskog naroda", rekao je Dačić u pisanoj izjavi.
Da je današnja crnogorska vlast, kako je dodao, bila u vreme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista.
"NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Još fali da se to ori na Vračaru. Što bi rekao kralj Nikola Petrović, naše srpsko srce izdržaće i to, sa NATO-om na Srbe. Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne preti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", istakao je šef srpske diplomatije i Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DOČEKASMO NATO NA GUSLAMA" Dačić odgovorio Podgorici: Ne preti vam opasnost od Srbije, već od vas samih

Izvor: Blic, 05.Jun.2020

Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića o tome da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.