Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: NATO je naš nacionalni interes

Stavovi Rusije u odnosu na NATO poznati, ali Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje u skladu sa nacionalnim interesima, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

Ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov, upozorio je da je ekspanzija NATO-a ka bivšim jugoslovenskim republikama neodgovorna i da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Moskvi doživljava kao provokacija.

Iz crnogorskog MVPEI su istakli da je pravo Crne Gore i Rusije da opredjeljuju pravce svoje unutrašnje i spoljnopolitičke orijentacije.

“Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje koje je u u skladu sa nacionalnim interesima i više puta saopšteno u razgovorima sa ruskim i zvaničnicima drugih država. Stavovi Rusije u odnosu na proširenje Alijanse, takođe, su poznati”, naveli su iz tog resora Portalu Analatika.

Crna Gora će, kako su dodali, nastaviti da odnose i saradnju sa Rusijom razvija u duhu tradicionalnog prijateljstva, povjerenja i obostranih interesa, “uz suvereno pravo obje države da opredjeljuju pravce svog unutrašnjeg razvoja i spoljnopolitičkih orjentacija”.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Crna Gora Lavrovu: Sve znamo

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo da su stavovi Rusije o NATO opštepoznati, ali da Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredeljenje.. . Iz MVPEI su tako odgovorili na novinarsko pitanje povodom izjave ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da je ekspanzija NATO...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.