Češki predsednik Miloš Zeman izvinio se zbog bombardovanja Srbije1999.! (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 19.Maj.2021, 08:00

Češki predsednik Miloš Zeman izvinio se zbog bombardovanja Srbije1999.! (VIDEO)

Češki predsednik Miloš Zeman izvinio se zbog bombardovanja Srbije1999.! (VIDEO) Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je na konferenciji u Pragu da je bombardovanje Jugoslavije bilo greška.


   
Čast, dostojanstvo, hrabrost: Miloš Zeman, češki predsednik
   




On se javno izvinio i zamolio srpski narod da mu oprosti što predstavlja prvo izvinjenje srpskom narodu za ovaj strahovit >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ratni zločin genocidnih razmera koji je predvodio NATO pakt na čelu sa Amerikom
Miloš Zeman je na konferenciji za novinare naveo da ga je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine sve vreme mučilo.
Podsetio je i na tradicionalno češko-srpsko prijateljstvo.
"Prijateljstvu koje se dokazalo 1938. godine kada smo bili iznevereni svojim zapadnim saveznicima, ali i 1968. godine kada su nas izneverili istočni saveznici", rekao je Zeman.


"U oba slučaja srpski narod nam je izrazio svoju podršku i mi smo mu se zahvalili bombardovanjem. Ovom prilikom bih da se izvinim za bombardovanje tadašnje Jugoslavije", naveo je Zeman i dodao da je to bila greška.
"
Ja bih voleo da kao čovek zamolim srpski narod da nam oprosti", poručio je češki predsednik.





On je istakao da ga je sve vreme to mučilo i da u vreme kada se odlučivalo o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije, Češka je bila nekoliko nedelja u Severnoatlantskoj alijansi i da su bili poslednji koji su dali saglasnost.
"Očajno smo gledali i tražili barem jednu zemlju da se sa nama poveže i bude protiv, ali ostali smo sami. Ipak je to bio nedostatak hrabrosti", naglasio je Zeman.



"Sa ovim izvinjenjem i molbom da nam se oprosti rešio sam svoju dugogodišnju traumu, jer kajanje oslobađa. Rekao sam i spasio sam svoju dušu", istakao je Zeman.

"Nadam se da ću pre sam kraj svog mandata još jednom da posetim Beograd", zaključio je Zeman, trenutno jedan od najhrabrijih i najčestitijih predsednika neke države.

POGLEDAJTE VIDEO:



 


* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Miloš Zeman: Hašim Tači je ratni zločinac - KM NovinePredsednik Češke o neuspehu Evrope na KiM, sudbini malih zemalja u novom hladnom ratu i odnosu sa američkim ambasadorom u Pragu: Ne priznajem Kosovo i zato ne šaljem ambasadora u Prištinu.


PROČITAJTE JOŠ:   
Češka: četiri osobe uhapšene zbog svađe sa šiptarskim navijačima koji su ih napali i provocirali - KM NovineČeška: 4 osobe uhapšene zbog svađe sa šiptarskim navijačima koji su ih napali i provocirali #Češka #Navijači #Sukob #Svađa #Kosovo_je_srce_Srbije #UEFA #mafija #Kosovo, #Metohija, PLZENj - Češka policija saopštila da je nakon svađe sa šiptarskim navijačima sa KiM uoči meča reprezentacija Češke i separatista sa KiM, privedeno šestoro a uhapšeno četvoro čeških navijača dokje jedan posečen nožem.


PROČITAJTE JOŠ:   
Zoran Vlašković: Za Čehe Kosovo je srce Srbije - KM NovineZoran Vlašković: Za Čehe Kosovo je srce Srbije U Češkoj su se pojavile interesantne maice sa porukom - Kosovo je srce Srbije. Izvanredno dizajnirane i sa pravim asociranjem na poruku koja je ustaljena kod Srba. Mnogo puta do sada Česi su dolazili na Kosovo i Metohiju da daju podršku Srbima i Srbiji da je Kosovo sastavni deo države Srbije.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.