ČEŠKI PREDSEDNIK UPOZORAVA: Evropske vojne snage spremaju se za sukob visokog intenziteta sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2023, 09:19

ČEŠKI PREDSEDNIK UPOZORAVA: Evropske vojne snage spremaju se za sukob visokog intenziteta sa Rusijom

Prethodno, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izjavio da NATO ne vidi nikakvu neposrednu vojnu pretnju iz Rusije prema članicama Alijanse.

Rusija ostaje glavna pretnja po Evropu, a evropske vojne snage spremaju se za sukob visokog intenziteta, izjavio je češki predsednik Petr Pavel za izdanje "Blesk".

- Ne samo Češka, već i NATO doživljava Rusiju kao pretnju broj jedan u Evropi, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << označava neophodnost realne pripreme za takvu pretnju. Sve armije je ozbiljno shvataju i sve se spremaju za mogućnost konflikta visokog intenziteta u Evropi - kazao je on na sastanku lidera "Višegradske četvorke" (Češka, Slovačka, Mađarska i Poljska).

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pre toga je saopštavalo da je Moskva spremna na dijalog sa NATO-om, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad istovremeno mora da odustane od militarizacije kontinenta koja se sprovodi u neviđenim razmerama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.