Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

Izvor: Beta, 30.Sep.2022, 22:27

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

 Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras u Vašingtonu da Amerika i njeni saveznici neće biti zastrašeni pretnjama ruskog predsednika Vladimira Putina, i poručio Putinu da će SAD "braniti svaki pedalj teritorije NATO", javlja američki Si-En-En (CNN).Putin je danas potpisao ukaze o ruskom pripajanju četiri ukrajinske oblasti, što su zapadne zemlje, Evropska unija i NATO oštro osudile, a Bajden je povodom toga izjavio da SAD ne priznaju aneksiju Zaporoške, Hersonske, Donjecke i Luganske oblasti."Amerika i njeni saveznici neće, naglašavam - neće biti zastrašeni. Neće biti zastrašeni Putinom, njegovim nedgovornim rečima i pretnjama", saopštio je Bajden iz Bele kuće i ukazao da je"Putinovo postupanje znak da mu ide teško".Kao dokaz toga, Bajden je naveo "lažne referendume" o prisajedinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji, kao i "ovu šaradu koju je izveo jutros" kada je objavio aneksiju."Sjedinjene Države to nikada neće priznati. I da budem otvoren: ni svet to nikada neće priznati. Ne može on da prigrabi teritoriju svoga suseda i da se izvuče sa tim, prosto i jednostavno ne može", rekao je Bajden u svom obraćanju.Prema njegovim rečima, SAD će nastavidi da pružaju vojnu pomoć Ukrajini radi njene odbrane, a ta zemlja će od američkog konresa dobiti još 13 milijardi dolara."Amerika je u ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Neće nas zastrašiti Putinovi potezi

Izvor: VOA, 30.Sep.2022

Američki predsednik Joe Biden izjavio je da Sjedinjene Države i njene saveznike neće zastrašiti potezi ruskog predsednika Vladimira Putina. Reagujući na aneksiju okupiranih ukrajinskih teritorija Bajden je poručio da Putin neće izbeći odgovornost zbog toga što je prigrabio teritorije svog suseda.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.