BORELJ SPUSTIO TRAMPA NA ZEMLJU: NATO ne može da zavisi od HUMORA američkog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 11:51

BORELJ "SPUSTIO" TRAMPA NA ZEMLJU: NATO ne može da zavisi od HUMORA američkog predsednika

Ovako je šef dimplomatije EU Žozep Borelj prokomentarisao izjavu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa

 NATO ne može da bude vojna alijansa koja zavisi od raspoloženja američkog predsednika, rekao je danas šef diplomatije EU Žozep Borelj povodom izjave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusiju da ih napadne.

 Borelj je, uoči sastanka ministara za razvoj EU, na pitanje da prokomentariše Trampovu izjavu rekao da "NATO ne može da bude 'a la kard' vojna alijansa koja zavisi od humora predsednika SAD", prenosi Rojters.

 Govoreći o Agencija UN za pomoć Palestincima (UNRWA), Borelj je rekao da ona mora da bude u mogućnosti da nastavi rad dok se istražuje eventualno učešće nekih od 13.000 članova njenog osoblja u napadu Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

- Niko drugi ne može da uradi ono što može UNRWA, optužbe treba da budu proverene... hajde da sačekamo da se istraga sprovede. U međuvremenu, ljudi moraju da jedu, da idu kod lekara - istakao je Borelj.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj "poludeo" zbog Trampa

Izvor: B92, 12.Feb.2024

NATO ne može da bude vojna alijansa koja zavisi od raspoloženja američkog predsednika, rekao je danas šef diplomatije EU Žozep Borelj...On je to kazao povodom izjave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da...

Nastavak na B92...

Pljušte reakcije na Trampovu pretnju NATO-u

Izvor: Danas, 12.Feb.2024

Evropski čelnici s nevericom su reagovali na subotnje komentare bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da će "ohrabriti" Rusiju da napadne svaku članicu NATO-a koja ne plaća dovoljno za odbranu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.