Ambasadoru SAD skandirali Napolje NATO fašisti

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadoru SAD skandirali "Napolje NATO fašisti"

Novi američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, samo nekoliko dana pošto je stupio na dužnost, našao se u središtu incidenta na današnjoj debati o spoljnoj politici SAD u savremenim međunarodnim odnosima, koju je organizovao Centar za održivi razvoj Vuka Jeremića.

Na samom početku debate u beogradskom hotelu "Metropol" grupa od pet-šest mladića u belim majicama na kojima je pisalo "Aut Amerika" i "Novi SKOJ pokret" prekinula je uvodnu reč Jeremića. Mladići su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okrenuli prema ambasadoru Skatu i uzvikivali: "NATO fašisti, ovde vam nije mesto!" Obezbeđenje je odmah reagovalo i ovu grupu izvelo iz hotela, gde ih je preuzela policija i odvela na ispitivanje.

U sali se u trenutku incidenta nalazilo oko 1.200 ljudi, među kojima je bio i zamenik ruskog ambasadora, kao i veliki broj svetskih diplomata, poput bivšeg poljskog šefa diplomatije Radoslava Sikorskog.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.