Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT NA DEBATI VUKA JEREMIĆA "Napolje, fašisti iz NATO"

Debata o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima koja se održava danas u Beogradu počela je incidentom.

Grupa od pet-šest mladića u belim majicama na kojima je pisalo "OUT AMERICA" i "Novi SKOJ pokret" prekinula je uvodnu reč koju je držao predsednik Centra za održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić.

Mladići su se okrenuli prema novom američkom ambasadoru Kajlu Skotu i uzvikivali: "NATO fašisti, ovde vam nije mesto!" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nakon kraćeg incidenta, obezbeđenje je reagovalo i izvelo mladiće iz hotela u kojem se održava debata, a ispred ih je sačekala patrola policije. Mladići su trenutno na ispitivanju.

- NATO ne čine fašisti. da bi ušao u NATO moraš da budeš demokrata - odgovorio im je dekan elitne "Flečer" škole Džejms Stavridis.

U sali se u trenutku incidenta nalazilo skoro hiljadu ljudi, među kojima je bio i broj dva ruske ambasade, kao i veliki broj istaknutih svetskih diplomata.

Među gostima, ujedno i učesnicima debate, su američki politikolog Džozef Naj, zatim pomenuti Džejms Stavridis, predsednik vašingtonskog Centra za nove američke studije Ričard Fontejn i bivši poljski šef diplomatije i ministar odbrane Radoslav Sikorski.

Povod za održavanje debate je izlazak 5. broja časopisa "Horizont", koji izdaje CIRSD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT: Mladi komunisti upali i skandirali "Napolje NATO fašisti"

Izvor: NaDlanu.com, 11.Feb.2016

Na samom početku debate CIRSD o američkoj spoljnoj politici koju moderira Vuk Jeremić večeras je došlo do incidenta kada je nekoliko mladića upalo skandirajući: "Napolje NATO fašisti"...Kako javlja reporter N1, na skup u hotelu Metropol upala je manja grupa od njih petoro koji su nosili majice...

Nastavak na NaDlanu.com...

Skojevci prekinuli međunarodni skup!

Izvor: OkRadio.rs, 11.Feb.2016

Debata o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima koja se održava u Beogradu počela je incidentom. Grupa od pet-šest mladih u belim majicama na kojima je pisalo "OUT AMERICA" i "Novi SKOJ pokret" prekinula je uvodnu reč koju je držao predsednik Centra za održivi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Beograd: Ambasadoru SAD vikali "Napolje NATO fašisti"

Izvor: Večernje novosti, 11.Feb.2016

NOVI američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, samo nekoliko dana pošto je stupio na dužnost, našao se u središtu incidenta na današnjoj debati o spoljnoj politici SAD u savremenim međunarodnim odnosima, koju je organizovao Centar za održivi razvoj (CIRSD) Vuka Jeremića. Na samom početku debate...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.