Ambasadori: Računajte na pomoć NATO

Izvor: B92, 21.Maj.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori: Računajte na pomoć NATO

Beograd -- Srbija, kao članica NATO programa - Partnerstvo za mir, može da računa na pomoć za saniranje posledica poplava, poručili ambasadori osam država članica.

Učesnici debate "20 godina NATO politike otvorenih vrata" održanoj u slovačkoj ambasadi, odali su poštu postradalima u poplavama minutom ćutanja.

Ambasador Madjarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu Oskar Nikovic rekao je da Srbija kao članica NATO programa - Partnerstvo za mir, može da računa na pomoć Alijanse jer je takva pomoć upućivana u prošlosti zemljama koje su deo tog programa.

Osvrnuvši se na pomoć zemalja regiona, slovenački ambasador Franc But naglasio je da "su svi tu da pomognu koliko mogu i da svi treba da zaborave na ružne dogadjaje u prošlosti, a da pamte samo one lepe".

"Nadam se da će tako biti i u budućnosti", rekao je But, podsećajući da su slovenački spasioci bili angažovani na odbrani najveće termoelektrane u zemlji "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Domaćin skupa, slovački ambasador Jan Varšo rekao je da je pre dva dana bio u grupi ambasadora koja je posetila Obrenovac i da su se na licu mesta uverili u razaranja u tom gradu.

On je rekao da su zatekli mnogobrojne pripadnike vojske i policije koji su "spasavali ljudske živote i sprečili veća razaranja".

"Najteži deo posla je pred nama, mnoge ambasade su aktivne u pružanju pomoći. Srbija je u veoma teškom trenutku, ugroženi su pojedinci i čitave porodice", ukazao je on.

Varšo je rekao da je, i pored trodnevne žalosti, odlučio da ne odlaže današnji skup jer, kako je istakao, "život mora da se nastavi i to je moja poruka za sve u Srbiji".

Na konferenciji su učestvovali ambasadori i visoki diplomatski predstavnici Hrvatske, Slovenije, Madjarske, Albanije, Rumunije, Bugarske, Poljske i Slovačke.
Pogledaj vesti o: NATO,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadori: Stiže pomoć od NATO

Izvor: RTS, 21.Maj.2014

Ambasadori osam država članica Partnerstva za mir poručili su da Srbija može da računa na pomoć NATO Alijanse za saniranje posledica katastrofalnih poplava. ..Učesnici debate "20 godina NATO politike otvorenih vrata" održanoj u slovačkoj ambasadi, odali su poštu nastradalima u poplavama minutom...

Nastavak na RTS...

NATO: Srbija može da računa na našu pomoć

Izvor: Blic, 21.Maj.2014

Srbija, kao članica Partnerstva za mir, posle tragičnih poplava koje su je zadesile, može da računa na podršku NATO, iako nije članica tog vojnog saveza, rečeno je danas na skupu "20 godina NATO politike otvorenih vrata" u Ambasadi Slovačke u Beogradu...Ambasador Slovačke Jan Varšo izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.