Ambasadori: Stiže pomoć od NATO

Izvor: RTS, 21.Maj.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori: Stiže pomoć od NATO

Ambasadori osam država članica Partnerstva za mir poručili su da Srbija može da računa na pomoć NATO Alijanse za saniranje posledica katastrofalnih poplava.

Učesnici debate "20 godina NATO politike otvorenih vrata" održanoj u slovačkoj ambasadi, odali su poštu nastradalima u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poplavama minutom ćutanja, prenosi Tanjug.

Ambasador Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic rekao je da Srbija kao članica Alijanse može da računa na pomoć jer je i u prošlosti pomagano zemljama koje su deo tog programa.

Slovenački ambasador Franc But naglasio je da su svi tu "da pomognu koliko mogu i da svi treba da zaborave na ružne događaje u prošlosti, a da pamte samo one lepe".

But je podsetio da su slovenački spasioci bili angažovani na odbrani najveće termoelektrane u zemlji "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Domaćin skupa, slovački ambasador Jan Varšo, rekao je da je pre dva dana bio u grupi ambasadora koja je posetila Obrenovac i da su se na licu mesta uverili u razaranja u tom gradu.

Varšo je rekao da su zatekli mnogobrojne pripadnike vojske i policije koji su "spasavali ljudske živote i sprečili veća razaranja".

"Najteži deo posla je pred nama, mnoge ambasade su aktivne u pružanju pomoći. Srbija je u veoma teškom trenutku, ugroženi su pojedinci i čitave porodice", ukazao je Varšo.

Varšo je odlučio da ne odlaže današnji skup iako traje trodnevna žalost i dodao da "život mora da se nastavi i to je moja poruka za sve u Srbiji".

Na konferenciji su učestvovali ambasadori i visoki diplomatski predstavnici Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rumunije, Bugarske, Poljske i Slovačke

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.