Izvor: Piplmetar.rs, 25.Feb.2023, 02:31

Abdidžiku: Osamostaljivanje Kosova moguće samo preko članstva u NATO

Kosovo onlinedanas 00:35

Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku rekao je da normalizacija odnosa Kosova i Srbije treba da bude zasnovana na osnovnim principima međusobnog priznavanja dve zemlje i da bi članstvo Kosova u NATO-u trebalo da bude prirodan korak ka završetku trodecenijske posvećenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Zapadu, napisao je za Euroaktiv.

„Normalizacija odnosa Kosova i Srbije treba da se zasniva na osnovnim principima međusobnog priznavanja dve zemlje, uz puno poštovanje teritorijalnog integriteta obe“, istakao je Abdidžiku.
„Tokom narednih meseci, napori za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije dostići će kritičnu tačku. U potrazi za uspešnim okončanjem dijaloga, SAD i EU moraju da podrže nepovratno sidrenje Kosova na Zapadu i izbegnu zloćudne uticaje Rusije i Kine“, smatra Abidžiku.
To se, po njemu, može uraditi samo kroz punopravno članstvo Kosova u NATO, prenosi Kosovo Onlajn.
„U tu svrhu, neophodan je preduslov formalno priznanje Kosova od strane svih članica NATO-a i EU“, naveo je Abdidžiku.
Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Politika



Naslovna strana


Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni checklist Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.
– Maja Nikolić, TV novinarka



Opširnije
Izvor: Danas.rs



Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.