U Ženevi danas prvi samit Bajden-Putin

Izvor: Beta, 16.Jun.2021, 07:23

U Ženevi danas prvi samit Bajden-Putin

U Ženevi će danas biti održan prvi samit predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena (Joseph Biden) i Vladimira Putina.Bajden, koji prvi put boravi u Evropi od stupanja na dužnosti predsednika SAD, stigao je u Švajcarsku iz Brisela gde je učestvovao na samitu lidera NATO i samitu Evropske unije i SAD.Američki predsednik je uoči sastanka sa Putinom rekao da SAD ne traže sukob sa Rusijom, ali će odgovoriti ukoliko Rusija nastavi sa aktivnostima ocenjenim kao agresivne.Bajden je Putina opisao kao inteligentnog, tvrdog i "dostojnog protivnika".Putin je sa svoje strane nedavno izrazio nadu da će sastanak sa Bajdenom pomoći u smanjenju napetosti izmedju Moskve i Vašingtona.Savetnik Kremlja Jurij Ušakov ocenio je da su odnosi Moskve i Vašingtona na mrtvoj tački i da bi sastanak mogao bi da pomogne da se situacija popravi.Predvidjeno je da posle sastanka predsednici održe odvojene konferencije za novinare.Sastanak bi trebalo da bude održan u vili iz 18. veka sa pogledom na Ženevsko jezero. Ta vila više od 100 godina služi za prijeme koje organizuju gradske vlasti.Lokalne vlasti preporučile su gradjanima u Ženevi da danas ostanu u svojim domovima.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vladimir Putin,   NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden i Putin se sastaju danas u Ženevi

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2021

U Ženevi će danas biti održan prvi samit predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina.

Nastavak na N1 televizija...

SVE OČI DANAS UPRTE U ŽENEVU Pred Putinom i Bajdenom je napet sastanak, a na stolu čak PET TEŠKIH TEMA

Izvor: Blic, 16.Jun.2021

Džo Bajden želi stabilniji i predvidljiviji odnos sa Rusijom. Vladimir Putin želi da njegova zemlja bude priznata kao ozbiljna svetska sila. To je pozadina prvog samita ruskog i američkog predsednika, koji će biti održan u Ženevi u sredu.

Nastavak na Blic...

Haotično guranje novinara pred početak samita Bajdena i Putina u Ženevi

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2021

Početak samita predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina obeležen je neuobičajenim višeminutnim žestokim guranjem i vikanjem između američkih i ruskih novinara i pripadnika obezbeđenja.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.