OVO je trenutno najbolje obezbeđen grad na celom svetu, čuvaju ga i hrvatski vojnici

Izvor: Blic, 08.Jul.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO je trenutno najbolje obezbeđen grad na celom svetu, čuvaju ga i hrvatski vojnici

Varšava izgleda kao najbolje obezbeđen grad na svetu pošto je domaćin samita NATO, događaja koji dolazi nakon nedavnog niza ekstremističkih napada širom sveta, navodi AP.

Agencija prenosi da helikopteri preleću Nacionalni stadion u prestonici Poljske, gde se samit održava, dok se 6.000 policajaca, potpomognutih vojnicima, pripadnicima žandarmerije, vatrogascima i drugim zvaničnim licima zaduženim za bezbednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalazi na ulicama.

Samitu prisustvuju američki predsednik Barak Obama i lideri 27 drugih članica NATO, kao i čelnici UN, EU, Svetske banke.

AP navodi da je najveća koncentracija snaga bezbednosti na samom stadionu, koji je okružen metalnom ogradom, a bezbednost je pooštrena i oko hotela u kojima su smešteni VIP gosti.

POČINJE NATO SAMIT U POLJSKOJ Četiri bataljona u Istočnoj Evropi kao "jasna poruka agresiji Rusije"

Mnoge ulice su blokirane i preusmerene su neke od linija gradskog prevoza. Pažljivo se nadgleda vazdušni prostor iznad Varšave, zabrana leta je uvedena u radujusu od 100 kilometara oko stadiona, a ko to naruši rizikuje da bude oboren, prenosi AP.

Kovač: Hrvatski vojnici u 4 bataljona NATO na istoku Evrope

Hrvatska će sa svojim vojnicima učestvovati u četiri multinacionalna bataljona koje će NATO rasporediti na istoku Europe, izjavio je u petak u Varšavi hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač, a prenela Hina.

- Mi ćemo tim bataljonima doprineti sa vojskom Hrvatske. Odlučeno je da Hrvatska aktivno pomogne sa svojim jedinicama na istoku Evrope - rekao je Kovač, koji prisustvuje samitu NATO u prestonici Poljske u okviru delegacije koju predvodi hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje sa koliko vojnika će Hrvatska učestvovati, Kovač je rekao da će o tome govoriti kasnije predsednica i ministar odbrane Josip Buljević.

Hina navodi da će u četiri multinacionalna bataljona biti po 600 do 1.000 ljudi, a oni će biti pod zapovedništvom Velike Britanije, Kanade, Nemačke i SAD. Bataljoni će biti raspoređeni u tri baltičke zemlje Estoniji, Letoniji i Litvaniji, kao i u Poljskoj.

Hrvatska agencija navodi da se bataljoni popunjavaju po načelu rotacije, tako da hrvatski vojnici neće učestvovati u njiima pre 2017. ili početka 2018. Hina dodaje da o slanju vojnika odlučuje Hrvatski sabor.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Barak Obama,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVO je trenutno najbolje obezbeđen grad na celom svetu, brane ga i HRVATI

Izvor: Blic, 08.Jul.2016

Varšava izgleda kao najbolje obezbeđen grad na svetu pošto je domaćin samita NATO, događaja koji dolazi nakon nedavnog niza ekstremističkih napada širom sveta, navodi AP...Agencija prenosi da helikopteri preleću Nacionalni stadion u prestonici Poljske, gde se samit održava, dok se 6.000 policajaca,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.