Žen objavile novi spot

Izvor: BalkanRock.com, 19.Avg.2015, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žen objavile novi spot

Dva tjedna nakon što su singlom “Kraj početak” najavili izlazak drugog albuma “Jantar“, audio vizualni sastav ŽEN objavio je i prateći spot.

Režiju potpisuje Toni Mijač, student Novih medija na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu koji iza sebe ima više desetaka objavljenih spotova i drugih filmskih radova, dok je protagonistica spota Lana Helena Hulenić, akademska glumica sa filmskim i kazališnim iskustvom od čega su najzapaženije >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << njene uloge u predstavama Picasso i Prava stvar.

Spot prati dva karaktera koja proizlaze iz jednog tijela, te kroz odnos prostora i emocija zaokružuju priču između dvije osobe. Sanjivim tonovima video naglašava atmosferu pjesme, dok se korištenjem dvostruke ekspozicije, pri čemu jedno tijelo igra dvije uloge, metaforički opisuje kompleksnost odnosa i ocrtava ciklički proces u kojem je svaki kraj ujedno i početak.

Pjesma je, kao i ostatak albuma, snimana tijekom prosinca 2014. i početkom ove godine u studijima Soundbrick i ViBRa u Zagrebu, miks je napravio Neven Marinac, a mastering Valent Samardžija.

Novi album će biti objavljen krajem kolovoza za Unrecords, queer feminističku nezavisnu izdavačku kuću iz Austrije za koju je izdan i prvi album benda ŽEN.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.