Zanimljivi rituali lepote koji se praktikuju širom sveta

Izvor: SerbianUnderground.com, 23.Jul.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljivi rituali lepote koji se praktikuju širom sveta

Lepota je oduvek zauzimala sasvim posebno mesto u društvu, kroz čitavu istoriju i u celom svetu. Dok su još starogrčki filozofi pokušavali da odgonetnu šta je to “lepo”, a moda oduvek diktirala svoje trendove u ovom svetu, rituali koji su služili upravo ulepšavanju, razvijali su se uporedno u svakoj civilizaciji i na svakom kraju sveta. 
Neki od ovih rituala doživeli su ekspanziju, pa su, na primer, mazanje najrazličitijih krema na lice, kao i upotreba anti age >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << kreme i serumi koji ulepšavaju kožu, postali odlika rituala za ulepšavanje na većem delu planete. 
Ipak, neki tradicionalni rituali zadržali su se na mestima svog nastanka, a neki su tek u procesu opšte popularizacije. U nastavku teksta saznajte koji su to zanimljivi rituali lepote koji se praktikuju širom sveta.
Kina – biserni prah za blistav ten Dobro ste pročitali. U Kini žene i devojke kožu neguju bisernim prahom. On posvetljava, ujednačava ten i čini da njihova koža bude blistavija. Za ovo postoji i naučno objašnjenje
Naime, biseri sadrže antioksidanse, kolagen koji ima regenerativna dejstva i odličan su izvor amino kiselina, minerala i kamcijuma. Suvišno je i govoriti koliko ovi sastojci prijaju koži. Iako zvuči luksuzno, tretmani bisernim prahom u Kini su vrlo efektivan i povoljan ritual ulepšavanja. 
Peru – maka prahom do odličnog izgleda Sirov maka prah sve se češće primenjuje u celom svetu, kako za potrebe mršavljenja, tako i za poboljšanje celokupnog stanja organizma, ali i za svrhe ulepšavanja izgleda i povećavanja plodnosti. 
Maka, naime, uz brojne benefite, reguliše hormonski balans u organizmu (zbogom aknama), a blagotvorno deluje i na plodnost. Mnoge dame, posebno iz Perua, odakle nam maka prah dolazi, veruju u to da njen prah može i pospešiti rast ženskih atributa. 
Japan – kupke od sakea tajna lepote gejši Sake je tradicionalno japansko piće koje predstavlja vino od pirinča, a procesom fermentacije ispušta amino i citrusne kiseline. Japanske gejše, poznate po neverovatnoj lepoti, sake koriste za mnoštvo rituala. 
Od koriščenja sakea kao kreme, prajmera pred šminku, pa do kupki sa ovim sastojkom – ovo piće zaista je pronašlo široku primenu među gejšama, ali i ostalim Japankama. Pokazano je da sake ima odlična detoks-svojstva, a kupka sa ovim pićem čisti sve do poslednje pore.

Turska – belom radom do svetlije kose Pored mnoštva rituala ulepšavanja za kosu, koji su rasprostranjeni širom planete, posebnu pažnju nam je privukao vrlo jednostavan i povoljan ritual Turkinja. Kao kada se pravi prirodni čaj, one bele rade ubace u vodu i čekaju da proključa.
Nakon toga, vodu procede i ohlade, te njom ispiraju kosu. Ovo prosvetljuje kosu (naročito svetlo braon i plavu), a ostavlja je sjajnom i blistavom. Obzirom na jednostavnost sprovođenja ovog rituala, ne sumnjamo da će se ovaj beauty trik brzo proširiti.
Uganda – šea puter glavni odgovorni za kvalitet kože Iako često izložene izuzetno jakom suncu, žene u Ugandi uglavnom imaju kožu visokog kvaliteta, odlične teksture i blistavog sjaja. Istražili smo kako im to uspeva i došli do zaključka da je glavni odgovorni “krivac”,već popularni, šea puter
Pun vitamina A i E, šea puter dokazano povećava elastičnost kože i predstavlja sastojak broj jedan u kozmetici u ovom regionu. Šea puter je toliko bezbedan i prirodan da se može jesti, a sve češće postaje deo zapadnih kozmetičkih rituala. 
Francuska – manje je više Dok se zapadnjački standardi lepote uglavnom oslanjaju na mnoštvo tretmana, ogroman broj kozmetičkih preparata i rituale šminkanja koji umeju da traju satima, jedna zemlja posebno se izdvaja po svojim standardima, pa tako i popularnim tretmanima. 
Francuskinje su zastupnice parole “manje je više”, pa ćete većinu njih videti sa minimumom šminke, prirodno osušenom kosom i sjajnom kožom. Iako nisu poznate po odavanju svojih tajni lepote, priča se da su pranje kose svele na frekvenciju od jednom u dve nedelje, a umivanje na 2 puta dnevno. 
Od kozmetičkih preparata i dekorativne kozmetike koriste samo najosnovnije preparate, i to u posebnim prilikama, a najviše se neguju prirodnim sastojcima – iz kuhinje. 
Nema sumnje da ćete među ovim ritualima ulepšavanja iz različitih zemalja sveta i vi pronaći nešto što ćete uvesti u svoju kozmetičku rutinu. Primetite kako su rituali uglavnom zasnovani na potpuno prirodnim sastojcima, pa se trudite da i sami svoju kožu negujete samo blagotvornim sastojcima iz prirode – biće vam zahvalna na tome. 
The post Zanimljivi rituali lepote koji se praktikuju širom sveta appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.