Vrhunsko Pink Floyd iskustvo u Beogradu

Izvor: Mondo, 03.Nov.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhunsko Pink Floyd iskustvo u Beogradu

U prepunoj sali Sava Centra sinoć je održan najveći Pink Floyd tribute šou na svetu.

Miroslava Simić

Liverpulski bend Brit Floyd u potpunosti su "skinuli" jednu od najpopularnijih rok grupa na svetu i beogradsku publiku "napunili" predivnom energijom tročasovnim koncertom.

Mnoge generacije koje nažalost nisu imale prilike da čuju uživo Gilmora, Votersa, Mejsona, Rajta i Sid Bareta, sinoć su mogle da naslute kako je izgledala svirka engleskog rok benda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je svojom muzikom, ali i originalnim nastupima promenio tokove rokenrola.

Svoj prvi koncert u Beogradu Brit Floyd započeli su pesmom "Shine on you crazy diamond".

Identična rasveta i video radovi za svaku pesmu, koji su koristili Pink Floyd na poslednjoj turneju 1994. godine, neke je vratio u mladost, a nekima pokazao "kako se to radi".

Bilo je interesantno primetiti da pevač Ian Katel namerno suptilno falšira u pojedinim pesmama, ne bi li publici pružio jedinstveni doživljaj. I zaista u nekim trenucima niste sigurni da li pred vama svira Pink Floyd.

Tročasovnim nastupom "dominirale" su pesme sa albuma "Dark side of the moon" i "The wall", ali isto tako BF su se dotakli i nekih koje je Pink Floyd objavio kasnije.

Pesma koja je možda izazvala najviše ovacija među prisutnima bila je "Pigs" sa albuma "Animals", mada kada je pevačica Ola Benkovska pustila glas u numeri "Great gig in the sky", mnogi će priznati da su se naježili od glave do pete.

Benkovska je dobila najviše aplauza i kad se bend opraštao od publike. Zaista neverovatan glas!

Mnogi su ustali i zaplesali kada je BF zasvirao "Wish you where here", koja je posvećena Sidu Baretu, jednom od osnivača grupe Pink Floyd, koji je i ako kratko nastupao, ostavio veliki trag u muzici ovog legendarnog benda, ali i u muzici uopšte.

Publici nije bilo dosta i nakon tri sata svirke, pa su aplauzom i ovacijama, naterali da bend izađe i odsvira još jednu "stvar".

Tročasovno putovanje kroz opus legendarnih "Flojdovca" završen je pesmom "Run like hell", koju je publika ispratila na nogama.

(T.D. - MONDO, foto Miroslava Simić)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.