Izvor: Politika, 30.Jun.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojka virtuoza otkrila tajne o gitari

Saša Ranđelović Ranđa, Nikola Vranjković i Nebojša Antonijević Anton podelili svoje gitarsko znanje sa polaznicima besplatne radionice u „Parobrodu”

Škola moderne muzike organizovala je još jednu besplatnu radionicu, ovaj put – gitare. U Ustanovi kulture „Parobrod” svoje iskustvo i znanje sa polaznicima juče po podne podelili su poznati srpski rok gitaristi Saša Ranđelović Ranđa, Nikola Vranjković i Nebojša Antonijević Anton.

Saša Ranđelović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gitarista u „Nevernim bebama”, koji svoje početke vezuje za amaterske bendove, a zatim za svirku sa „Di luna bluz bendom”, „Čuturom i oblacima” i „Galijom”, polaznicima radionice pričao je o svom stilu sviranja i o tome kako miksuje određene skale u bluzu i roku.

Pesnik, gitarista i nekadašnji lider grupe „Blok aut” Nikola Vranjković, na radionici je govorio o svojim omiljenim domaćim i stranim gitaristima, o upotrebi gitarskih efekata i svom stilu sviranja.

– Išao sam na prethodna predavanja iz bas gitare i klavijatura i uživao gledajući i slušajući Slobu Markovića, Aleksandra Loknera, Kornelija Kovača, Sanju Lončar… Bio sam uzbuđen jer je sve to za mene bilo nešto novo. Obradovao sam se što sada i sam učestvujem i prilično sam se spremio. Napravio sam i dva mala filma – rekao nam je Vranjković koji je ubeđen da je prostor u „Parobrodu” nedovoljno veliki da primi sve zainteresovane s obzirom na to da je na prethodnim predavanjima bio izuzetno veliki broj zainteresovanih polaznika.

Nikola Vranjković koji sa grupom „Blok aut”, kao kompletan autor, ima četiri studijska albuma, a trenutno promoviše svoju drugu po redu knjigu i solo album pod nazivom „Bremeplov”, dodao je i da mu je velika čast što je na radionici nastupio zajedno sa Nebojšom Antonijevićem i Sašom Ranđelovićem.

– Oni su bolji gitaristi od mene i nisam siguran da mogu da se takmičim sa njima – iskren je Vranjković.

Nebojša Antonijević, gitarista benda „Partibrejkersi”, na radionici gitare pričao je o talentu i njegovom značenju, a od posetilaca je očekivao da učestvuju i pitaju sve što ih zanima.

U okviru ove radionice, Mjuzik medija centar pokazala je nekoliko skupocenih gitara koje su posetioci mogli i da probaju na licu mesta.

S. Č.

objavljeno: 01.07.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.