Tom Jork i muzički virtuozi zajedno na „Egzitu”

Izvor: Politika, 22.Feb.2013, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tom Jork i muzički virtuozi zajedno na „Egzitu”

Kako zvuče priznata imena publika će čuti udarne večeru – subotu, 13. jula, na Glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave

Najveće muzičke zvezde današnjice, kao što su Tom Jork i Fli, okupljene u projektu „Atoms for peace”, prva su potvrđena imena koja će nastupiti na ovogodišnjem „Egzitu”, koji će biti održan od 10. do 14. jula u Novom Sadu. Prava super grupa, koju su nedavno osnovali frontmen „Rejdioheda” Tom Jork, basista sastava „Red hot čili pepers” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Fli, producent „Rejdioheda” Najdžel Gudrič, bubnjar benda R.E.M i američkog kantautora Beka Džoi Varoniker i brazilski perkusionista Mauro Refosko, u ponedeljak će objaviti debi album pod nazivom „Amok”.

Svetska javnost već je bila u prilici da sa ovog izdanja čuje pesme „Default”, „Judge”, „Jury and executioner”, a nov projekat ovih superstarova već je ocenjen kao jedno od najuzbudljivijih stvari na svetskom muzičkom tržištu. Muzički virtuozi okupljeni u projektu „Atoms for peace” posle objavljivanja albuma kreću na prvu turneju, a Petrovaradinska tvrđava biće jedna od stanica na njihovom zajedničkom pohodu na svet. Zanimljivo je da je ideja za ovaj bend, koji kombinuje gitarski zvuk sa elektronikom, nastala kada su Tom Jork i Fli „zaglavili jedno veče slušajući Felu Kutija”, priznao je lider britanskog sastava „Rejdiohed”. A kako zvuče ova priznata muzička imena publika „Egzita” biće u prilici da čuje u subotu, 13. jula, na Glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave.

Takođe, čelnici novosadskog festivala, koji će ove godine trajati pet dana, sklopili su ugovor sa najvećom svetskom kućom za andergraund i bejs muziku, „UKF Music”, pa će tako na predstojećem Egzitu nastupiti velikani ovog pravca kao što su DJ Fresh live, Friction, SKisM, Dub Phizix...

Komplet ulaznica za „Egzit” trenutno košta 5.990 dinara, dok su za studente i srednjoškolce 500 dinara jeftinije.

---------------------------------------------

Robi Vilijams u Zagrebu

Jedan od najpopularnijih britanskih pevača Robi Vilijams nastupiće u Zagrebu, na stadionu „Maksimir”, 13. avgusta, u okviru velike svetske turneje na kojoj će predstaviti album „Take the crown”. Zagrebački koncert pevača, koji se proslavio u bendu „Tejk det”, a koji je u dosadašnjoj solo karijeri prodao više od 70 miliona albuma, biće jedini u regionu.

S obzirom na to da je nova turneja Robija Vilijamsa koncipirana isključivo za stadione, a da Beograd nema kapacitete da ugosti takvu zahtevnu produkciju, slavni pevač, nažalost, neće doći u srpsku prestonicu.

„Poseban je osećaj izvoditi svoje pesme ispred mnoštva publike, uz sva uzbuđenja i adrenalin koji idu uz to”, izjavio je Robi tim povodom. Karte za Vilijamsov spektakl na Maksimiru koštaće od 34 do 160 evra, a turneja će biti otvorena koncertom na stadionu Mančester sitija, 19. juna.

J. K.

objavljeno: 23.02.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.