The Raven Age kao predgrupa Iron Maidenu u Splitu; predstavili novi videospot

Izvor: BalkanRock.com, 23.Mar.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Raven Age kao predgrupa Iron Maidenu u Splitu; predstavili novi videospot

Britanski melodic metal bend The Raven Age predstavio je videospot za singl “Angel In Disgrace”, skinut s njihovog debitantskog EP-ja. Žestoka petorka također će nastupiti kao predgrupa Iron Maidena u Splitu 27. srpnja.

The Raven Age objavili su 2014. godine svoje prvo službeno izdanje, EP nazvan kao i bend na kojem su se našle četiri pjesme. “Angel In Disgrace” zabilježila je dosad više od 150.000 emitiranja na raznim servisima pa je grupa odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << za nju snimiti videospot.

Grupu su još 2009. u Londonu oformili gitaristi Dan Wright i George Harris (sin osnivača i basista Iron Maidena). Od početka su razvijali svoju viziju benda kombinirajući klasičan heavy metal zvuk s melodičnim vokalima. Tek s mnoštvom napisanih pjesama, 2012. i 2013. kompletirali su postavu u koju su ušli basist Matt Cox, bubnjar Jai Patel i pjevač Michael Burrough. Pun bend odmah je krenuo nastupati po cijeloj Europi prateći imena poput Mastodona, Gojire, Delaina, Rival Statea, Voodoo Six i mnogih drugih te bilježeći pojavljivanja na festivalima poput Downloada i Sonispherea. Debut EP snimljen je i objavljen 2014. te je uhvatio #1 Amazonove ljestvice novih izdanja.

The Raven Age su trenutno na turneji s grupom Iron Maiden s kojom će obići Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Kinu, Novi Zeland, Australiju, Afriku te doći do Europe. Europski datumi uključuju dakako i jedini nastup u našoj regiji, onaj u splitskoj Spaladium Areni 27. srpnja.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.