Izvor: BalkanRock.com, 22.Apr.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Bloody Earth u Nišu: Neizbežna noć trijumfa

foto: Vukašin Stanojević

Petak veče je bilo rezervisano za promociju drugog albuma kultnog srpskog, pa i jugoslovenskog (jer su nastali još davne 1995. godine), funeral doom benda The Bloody Earth. Album Inevitable izašao je početkom aprila tekuće godine za Miner Records, koncert je najavljen na vreme pa je i dobar odziv publike bio sasvim logičan.

Koncert zakazan za 22 časa, za razliku od velikog broja drugih, počinje na vreme, što je za svaku pohvalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Nakon introa kreću prvi taktovi pesme koja otvara album “Thee/who wakes unknow” nakon koje se odmah nadovezuje “Promethean punishment”. Bend je pripremio i nekoliko obrada kultnih bendova, pa su se mogle čuti “Solitude” legendarnih Šveđana Candlemass i numera po kojoj je bend i dobio ime “I am the bloody earth” od My Dying Bride.

Zrela, čvrsta i uigrana podloga za koju je, pre svih, zadužen mastermind benda Goran Zizi Mladenović, deluje kompaktno. Atmosferu dodatno upotpunjuju solo deonice na klavijaturi za koje je zadužen Nikola Zlatković, koji je u par navrata dobio i ovacije prisutnih. Moćan grawl i ubedljivi screamovi vokala Marka Tričkovića nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Ređaju se jedna za drugom, bez većih pauza, “I dwell alone”, “When faith is kneeling”, “Sorrows of the moon”, “Ebony tears”, “Forgotten misery” i “Celestial thears”.

Za sam kraj zvaničnog dela, ostavljene su obrada “Apocalypse” benda Hypocrisy i pesma koja zatvara album “I am doom”. Bend se povlači sa bine, ali nakon skandiranja publike The Bloody Earth  se uz ponovno izvođenje pesme “Promethean punishment” oprašta od publike, nakon čega je usledilo obavezno slikanje sa najvernijim fanovima.

Jedan odličan nastup, promocija kakvu dugo nismo imali prilike da vidimo i čujemo, sve pohvale. Odlična poseta, što je pokazatelj da publike ima i da je željna kvalitetnih svirki.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.