Teroristički napad u Parizu pogodio i koncert Eagles of Death Metal; otkazan koncert u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 14.Nov.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Parizu pogodio i koncert Eagles of Death Metal; otkazan koncert u Zagrebu

U iščekivanju koncerta benda Eagles of Death Metal u Parizu, u salu Bataklan sinoć su upali teroristi i ubili najmanje 118 ljudi.

Pariz je sinoć pogođen serijom terorističkih napada u kome je stradalo, prema poslednjim podacima, 153 ljudi a ranjeno je mnogo više. Osobe maskirane u crno su upale u koncertnu halu i počele da pucaju na prisutne a preživele su, tokom obračuna sa policijom, držali kao taoce.

Prema izveštajima CNN-a, očevici u hali >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << kažu da je bilo 6 do 8 napadača. Policija je upala u salu i u operaciji ubila dvojicu napadača.

Bend Eagles of Death Metal sa predgrupom Red Lemons uspeli su nepovređeno da pobegnu iz sale. Bubnjar Džulain Dorio rekao je za CNN da je bend bio na bini kada je počela pucnjava. Brzo su potrčali kao bekstejdžu i nepovređeno završili u policijskoj stanici. Iako su svi iz benda bezbedni, u pucnjavi je poginuo jedan član tehničkog osoblja, a jedan je povređen.

DOPUNA – 18:16 – Otkazana turneja i koncert u Zagrebu

Zbog događaja u Francuskoj, bend je otkazao ostatak njihove evropske turneje i vraća se nazad za SAD. U sklopu turneje, narednog meseca bend je trebalo da svira u Zagrebu, u Tvornici kulture, no i taj koncert je otkazan. Uskoro se očekuju i informacije organizatora o povratku novca za kupljene ulaznice.

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bend pobegao, fudbaleri prenoćili u svlačionicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2015

Među onima koji su osetili posledice stravičnog terorističkog napada u Parizu bili su i nemački fudbalski reprezentativci koji su noć proveli u svlačionicama Stadiona Francuska na kom su igrali utakmicu, kao i članovi poznatog američkog benda Eagles of Death Metal koji je nastupao u hali Bataklan,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Fudbalski svijet ujedinjen u podršci Francuskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2015

SARAJEVO - Krovna fudbalska evropska asocijacija (UEFA) saopštila je da je "duboko šokirana i ožalošćena“ nakon sinoćnih terorističkih napada u Parizu gdje su ubijene najmanje 153 osobe, a više od 200 ranjeno...- Duboko smo šokirani i ožalošćeni tragičnim događajima koji su se sinoć...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.