Izvor: Muzika.co, 23.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOM MORELLO I SERJ TANKIAN OBRADILI “CRAZY TRAIN”

Poslušajte legendarnu pesmu Crazy Train koju su obradili Tom Morello (RATM) i  Serj Tankian (SOAD) u čast gitariste Randya Rhoadsa
Randy Rhoads (Randall William Rhoads) 1956. – 1982. (Quiet Riot, Ozzy Osbourne). Nakon raspada Black Sabbath Ozzy ga je otkrio na jednoj audiciji i primio u svoj novi bend, a Randy Rhoads mu se odužio tako što je napisao mnoge legendarne hitove koje je Ozzy izvodio tokom karijere.  Bio je jedan od najtalentovanijih rok gitarista u Americi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << a tragično je stradao u bizarnoj avionskoj nesreći na Floridi 1982. godine.
Dok je Ozzy Osbourne spavao u autobusu nakon burne večeri Randy je sa prijateljicom Rachel Youngblood unajmio avion s namerom da uplaši Ozzya i preleti nisko preko autobusa u kome je ovaj spavao . Pilot koji je bio pod dejstvom kokaina, kako je kasnija autopsija utvrdila, krilom je zakačio autobus u kome je spavao Ozzy i izgubio kontrolu nad upravljačem.
Avion se srušio, poginuli su svih troje putnika, među njima i Randy. Ostatak benda je spavao u kući, u koju je potom udario avion, ali su nekako uspeli pobeći iz zapaljene kuće i samim čudom niko više nije stradao.
Poznati rok muzičari, poštovaoci ovog slavnog gitariste, odali su mu počast albumom nazvanim “Randy Rhoads – The Ultimate Tribute” koji će se pojaviti u prodaji 03. marta. Prvu pesmu koju možete poslušati sa ovog albuma obradili su Tom Morello iz  Rage Against the Machine i Serj Tankian pevač benda System of a Down.

Pogledajte koje su sve pesme obrađene i ko je svirao na albumu “Randy Rhoads – The Ultimate Tribute” .
1. Crazy Train (  Tom Morello, Serj Tankian,Rudy Sarzo, Vinny Appice)
2. Over the Mountain ( Ripper Owens, Jon Donais, Rudy Sarzo, Frankie Banali)
3. Mr Crowley (Chuck Billy, Kelle Rhoads,  Alexi Laiho, Rudy Sarzo, Vinny Appice)
4. Suicide Solution (Ripper Owens, Brad Gillis, Rudy Sarzo, Brett Chassen)
5. I Don’t Know ( Ripper Owens, George Lynch, Rudy Sarzo, Brett Chassen)
6. Flying High Again ( Ripper Owens, Bernie Torme, Rudy Sarzo, Brett Chassen)
7. Goodbye to Romance (Ripper Owens, Gus G, Rudy Sarzo, Brett Chassen)
8. Back To The Coast ( Kelle Rhoads, Bruce Kulick, Rudy Sarzo, Frankie Banali)
9. Killer Girls (Ripper Owens, Joel Hoekstra, Rudy Sarzo, Brett Chassen)
10. Believer (Ripper Owens, Doug Aldrich, Rudy Sarzo, Vinny Appice)
11. S A T 0 ( Ripper Owens, Bob Kulick, Dweezil Zappa, Rudy Sarzo, Vinny Appice)
A poslušajte i kako je u originalu Randy Rhoads svirao Crazy Train :

Nastavak na Muzika.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.