Izvor: RockSerbia.net, 19.Jun.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sziget festival: za sve one koji će ići po prvi put

Za sve posetioce koji će ove godine po prvi put ići na Sziget festival, spremili smo kratak sažetak. Kratak istorijat festivala kao i korini linkovi. Sada već i na srpskom jeziku. Uživajte 😉

Sziget Festival je jedan od najvećih multikulturalnih događaja u Evropi, prvi put je održan 1993. i ove godine slavi 24. izdanje.

Ovaj festival privlači skoro 400 000 fanova iz 70 država na ostrvo u srcu Budimpešte, pruža odmor i potpuni festivalski ugođaj sa non-stop žurkama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RockSerbia.net << sjajnim koncertima, širokom internacionalnom zajednicom, i svim atrakcijama koje sam grad nudi.



Sziget, “Ostrvo slobode”, može se smatrati nezavisnom državom. To je više festivala u jednom, sa približno 50 programskih prostora i oko 200 događaja dnevno. Neka od najvećih imena svetske pop/rock scene, kao i zvezde elektronske muzike nastupaju na ovom festivalu. Prilikom obilaska ogromnog festivalskog prostora čućete i metal, folk, džez, bluz, alternativnu čak i klasičnu muziku.

Sziget nije samo muzički festival, već nudi i mnoge druge kulturne događaje, kao što su pozorišne predstave, cirkus ili izložbe. Ovde takođe se može uživati na plaži i Dunavu.

Ne smemo zaboraviti činjenicu da se festival nalazi u središtu Budimpešte, turistički grad sa živopisnom kulturnom scenom, prelepim istorijskim građevinama, turskim kupatilima i jedinstvenim pabovima.

Detaljne informacije o festivalu, kartama, prevozu, smeštaju, itd … možete pogledati OVDE.

Nastavak na RockSerbia.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RockSerbia.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RockSerbia.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.