Steven Hannington J.C u Elektropioniru

Izvor: BalkanRock.com, 03.Okt.2017, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steven Hannington J.C u Elektropioniru

Još jedan sjajan muzičar, Steven Hannington, održaće nastup u beogradskom Elektropioniru.

Steven Hannington, rođen je u glavnom gradu Kenije, Nairobiju. Njegov otac, inače veoma blizak saradnik prvog crnačkog predsednika Kenije i prvi predsednik Narodne skupštine Kenije, pobornik pokreta nesvrstanih, bio je borac za prava naroda i protiv svih vrsta diskriminacija. Stiv kao stipendista SFRJ,  nakon završene medicinske srednje škole, studirao je na Filozofskom fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Univerziteta u Beogradu. Umetnost, gluma i muzika mu nisu strane, pa samim tim sarađivao je sa umetnicima sa naše scene, kao što su Zdravko Čolić, Bata Živojinović, Bora Čorba, Sanja Ilić, Slađana Milošević… Snimio je nekoliko singlova i dva albuma.

“U Keniju sam 1991. otišao na mesec dana. Nisam poneo čak ni stvari, a vratio sam se posle 26 godina, jer se Jugoslavija raspala. Prijatelji iz Srbije su me pronašli preko interneta. Ovde snimam pesme sa kompozitorom Futom Radulovićem. To je mešavina fankija, popa, pa čak i ovdašnje muzike. Najvažnije mi je da predstavim forum za mir, a osnivamo i Društvo srpsko-kenijskog prijateljstva. Želimo da vratimo mir, prijateljstvo i razumevanje između ljudi, po čemu je Jugoslavija bila poznata.”, izjavio je Steven.



Koncert je 7. oktobra, a počinje u 21 čas. Karte se mogu nabaviti u kafeu Sikarica i u DD Ticketsu po ceni od 500 dinara.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.