Šta muzičari slušaju: Aleksa Dinić (Hurleur, Bolesna Štenad)

Izvor: BalkanRock.com, 11.Mar.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Aleksa Dinić (Hurleur, Bolesna Štenad)

Aleksa Dinić, domaćoj publici poznat kao bubnjar bendova Hurleur i Bolesna Štenad, izdvojio je vreme i za čitaoce Balkanrock portala otkrio koji su to albumi koje najradije sluša i koji su najviše utiacli na njega kao muzičara.

Tool – Lateralus

Možda moj omiljeni album.Tool sam otkrio pre par godina, zapravo kada sam krenuo da se interesujem za “ozbiljnije sviranje bubnja”. Oni su taj bend koj je dovoljno mračan i složen da se uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << naježim kad bilo šta od njih čujem. Lateralus je album posle koga ostaje samo muk i tišina, sve su oni rekli. Tool vanzemaljki bend!

Block Out – Godina Sirotinjske Zabave

Pre svega veliki sam fan muzike Nikole Vranjkovića. Ali za mene ovaj album je njegovo remek-delo. Sve je tako mračno, a opet toliko ima snage. SDSS, Ka zelenoj obali, Nedostupna polja, Manastir … Ma, svaka pesma sa albuma nema ni jednu gresku.

Pearl Jam – Ten

Ufffff. Hit do hita, previše šmekerske svirke. Svaka pesma ostane u glavi posle prvog slušanja.To je ono kad je ceo album hit. Ovaj album me je dosta inspirisao u sviranju sa Hurleurom.To je taj gruv koji želim da bude u našim novim stvarima.

Eyesburn – Fool Control

Eyesburn je obeležio moje srednjoškolske dane. Zbog ovog albuma sam krenuo da idem na časove bubnja. “Fool Control” pun sirove hardkor snage, a tu je i rege da da neki pečat svemu tome. Generalno mi je skoro svaki album Eyesburna genijalan, ali ovaj zasigurno uzima 1. mesto kod mene.

Slayer – Raing in Blood

Nisam nešto duboko zalazio u treš metal, kad su svi ortaci to radili. Ali slusao sam, mogu reći površno. Ipak Slayer i jos par bendova su mi od tad pa do dan danas ostali zanimljivi. Sa Slayerom je sve jako i sve na prvu. Ovaj album je zaista njihov najbolji album i siguran sam u to da nikad neće da naprave bolji. Ovde su imali energiju i snagu i zato je svaka pesma na albumu dobra.

Atehist Rap – Druga liga zapad

Veseli pankeri iz Novog Sada. Uvek se radujem kad ih čujem i nisam bio na njihovoj svirci, a da je bila loša ili da sam se smorio. Prezanimljiv bend. “Druga liga zapad” je pun vrh pesama… Zapadna Evropa je moja omiljena, a Atheiste uvek volim da čujem!

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.