Izvor: BalkanRock.com, 25.Mar.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Shine on Niš” u režiji Marka Louisa

foto: Marija Veljković

Tmuran i oblačan četvrtak u Nišu većini Nišlija verovatno je prošao najuobičajnije, ali za sve one koji su iskoristili priliku da se u večernjim časovima sjate u klub Sunset na koncert Marka Stojanovića Louisa, inače sina Ljubiše Stojanovića Louisa, svakako je pun nezaboravnih utisaka.

Debitantski nastup u Nišu povodom promocije solo albuma “Shine on me” Marko je sa svojim bendom započeo pola sata pre ponoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << a ljude koji su bili nestrpljivi i željni da čuju ovog izvođača vreme nikako nije uspelo da omete da uživaju do duboko u noć.

Odmah nakon što je bend zauzeo podijum začule su se ovacije i aplauz pa je sastav bez imalo odugovlačenja započeo koncert pesmom “Walking in the Street” za kojom su sledile “Lose Yourself“, “I need you in my Life” i “Sweet Love“. Publika je nakon ovih par uvodnih pesama utonula u malo sporiji ritam pa se uz komentar Louisa da je vreme da se malo razmrda, začula melodija brže numere “Arrogant” koja je bez konkurencije postala favorit prisutnima i na zahtev bila izvođena još jednom.

Sjajno ukomponovan kolektiv koji čine iskusni i talentovani muzičari bila je na vrhuncu zadatka sve vreme i nikako nisu dozvoljavali da nivo atmosfere opadne. Inače svaka pesma je bila propraćena aplauzima, a masa ljudi pritom nije krila svoje oduševljenje igrajući bez prestanka i konstantno se dopevavajući sa bendom.

Na repertoaru su se našle još i stvari “Give it Back“, “I can not let you go“, naslovna “Shine on me“, “Where is your Love” itd. Svi oni koji su se pitali možda nekad kako bi zvučala pesma “Seven Nation Army“(The White Stripes) odrađena na “balkanski način” imali su sreće da je čuju upravo na ovom koncertu. Ono što se zapravo moglo videti a na osnovu toga i zaključiti jeste da je Marko stekao gomilu fanova u Nišu i to na svom prvom pojavljivanju, što za jednog muzičara predstavlja odličan uspeh i govori o samom kvalitetu istog. Imajući u vidu da pred sobom imaju razigrane i neumoljive Nišlije, izvedene su još i “I saw you smile” posvećena upravo legendi narodne muzike i Markovom ocu Ljubiši, zatim “Everybody follow me” i “Funk you” kada im se na bini pridružio Nikola Kitanović klavijaturista kojeg je Marko nazvao svojim mentorom i dobrim prijateljem.

Nakon skoro sat i po vremena svirke kraj se polako uočavao pa se mogla čuti još i “Funky Chicken” posle koje je bend pozdravio sve i zahvalio se svima koji su došli. Naravno, nisu dugo izdržali da ne odsviraju još nešto pa su usledile i numere “I wanna see you” i “Shine on Me” nakon čega je zaista bio kraj.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.