Izvor: Politika, 09.Sep.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela Sju i Nina Nezbit na festivalu „Vajbs”

Nova jednodnevna muzička fešta 23. septembra u Kombank areni u Beogradu biće besplatna za đake i studente

Muzički festival „Vajbs”, na kome će nastupiti Sela Sju, Nina Nezbit i „Sevdah bejbi”, biće premijerno održan 23. septembra u Kombank areni. Novi jednodnevni festival, koji će biti besplatan za đake i studente, u organizaciji Kombank arene, „Skaj mjuzika” i TV Pink, ustanovljen je sa željom da mladoj publici predstavi urbane muzičke tendencije, najavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u beogradskoj areni.

Najteže je kod nas privući publiku za izvođače koji u inostranstvu imaju odličnu prođu, a iza sebe imaju jedan ili dva hita i albuma, rekao je direktor Kombank arene Dejan Petričević, dodavši da su se zato odlučili za novi pristup:

– Organizujemo festival povodom početka nove školske godine sa željom da postane tradicionalan. Svi osnovci, srednjoškolci i studenti moći će besplatno, uz fantastičnu produkciju, da čuju izvođače koje, možda, do sada nisu slušali i da ih zavole – rekao je Petričević, dok je Miki Škarić iz „Skaj mjuzika” ocenio da je organizovanje ovog festivala pionirski potez.

Pored prethodno najavljene belgijske zvezde Sele Sju, koja je svet osvojila debi albumom i hitovima „Raggamuffin”, „Crazy Vibes” i „This World”, pred beogradskom publikom pojaviće se i nova nada britanske muzičke scene – Nina Nezbit. Devetnaestogodišnja Škotlanđanka pre nekoliko meseci objavila je debi singl „Stay out”, koji je za kratko vreme imao deset miliona pregleda na „Jutjubu”. Usledio je i-pi „Way of the World”, ali i obrada hita sastava „Flitvud mek” – „Don’t Stop”, a Nina trenutno sa Džejkom Goslingom radi na debi albumu, koji bi trebalo da izađe do kraja godine. Tu će biti i najtraženije zvezde na domaćoj muzičkoj sceni – sastav „Sevdah bejbi”, predvođen Milanom Stankovićem.

Školarci i studenti koji žele da 23. septembra da budu u areni treba da sa đačkom knjižicom i indeksom dođu do prodajnih mesta „Eventima” i podignu besplatne ulaznice. Za sve ostale karta će koštati 1.950 dinara, dok će ulaznice kupljene za Selu Sju važiti i za „Vajbs-urban mjuzik” festival.

Pored novoustanovljenog festivala, i nedavno najavljenog koncerta Pitera Gebrijela 5. oktobra, direktor Kombank arene najavio je da će do kraja godine u ovoj dvorani gostovati još jedna svetska zvezda, dodavši da imaju potvrđene i nastupe tri velika muzička imena za 2014. i da već sada ugovaraju koncerte za 2016. godinu.

J. K.

objavljeno: 10.09.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.