Sećate li se njega? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Apr.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se njega? (VIDEO)

Pre deset godina smo ga slušali uživo!

Pre jedanaest godina Marija Šerifović je otpevala "Molitvu" na bini Eurosonga i očarala svet. Godinu dana kasnije, eto Pesme Evrovizije u Beogradu.

Tokom tri festivalske večeri publika u Areni je gledala današnje supružnike u ulozi voditelja i slušala pesme kojima se i danas, nakon deset godina, obradujemo kada ih čujemo.

Sećate li se ove pesme, na primer?

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

"Qele, qele" je pesma koja je dugo odzvanjala svetom, ali spomenuli bismo još jednu. Otpevao ju je momak iz Izraela Boaz Mauda, kojeg spominjemo ne samo zbog emotivnog nastupa, već i činjenice da danas slavi rođendan.

Boaz je karijeru počeo na izraelskom muzičkom takmičenju na koje ga je prijavio drugar.



Izvor: YouTube/Experimentada2

Usledelo je par singlova, a onda i odluka da on predstavlja zemlju na prestižnom muzičkom takmičenju koje će biti održano u Beogradu. Boaz je pripremio pet pesama, a onda je narod birao. I odlično izabrao.

Podsetite se pesme zbog koje je bučna Arena utonula u tišinu tokom polufinalne i finalne večeri… i koja je na kraju zasluženo dobila ovacije:



Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

O Boazu se danas malo zna – nastavio je da snima, ali ostalo… pa nećete baš tako lako naći podatke o njemu. Objavio je album 2009. godine, ubrzo je Eurosong zajednica krenula da šeruje snimke i ostalih pesama koje su bile u trci za takmičenje u Beogradu, a onda pre par godina je objavio još nekoliko singlova.

Boaz danas slavi 31. rođendan, mi mu čestitamo i opraštamo što misli da je Beograd zemlja!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.