San je postao stvarnost

Izvor: Politika, 18.Jun.2011, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San je postao stvarnost

Da banjalučki „Demofest” otvara vrata uspeha neafirmisanim bendovima potvrđuje uspeh travničke grupe „Kiling džez hard kor bejbi”, čiji se spot emituje na kanalu Em-Ti-Vi

Od našeg stalnog dopisnika

Banjaluka – Travničkom bendu „Kiling džez hard kor bejbi”, pobedniku prvog „Demofesta”, održanog u Banjaluci 2008. godine, san je postao stvarnost: njihova pesma „Platonic Lovers” ušla je među 20 singlova čiji se spotovi bore >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za što bolji plasman na regionalnoj top listi „Domaćica” muzičkog kanala Em-Ti-Vi. Travničani su preksinoć održali koncert u banjalučkom „Demofest klubu”, a energijom koju su isijavali doveli su atmosferu do „usijanja”.

Njihovo gostovanje u gradu, koji je prekretnica u karijeri benda, bila je prilika za novi susrete sa frontmenom benda, bas-gitaristom Kemalom Destanovićem i pevačicom Ivanom Brdar.

– Naš san ne bi postao stvarnost da nije bilo ’Demofesta’ na kojem smo pobedili. Trijumf nam je omogućio da 2009. snimimo album „Track One”, a 2010. za njega smo, u konkurenciji 30 debitantskih albuma, dobili nagradu ’Davorin’. ’Demofest’ je bio prekretnica u našoj karijeri, do pobede na ovom festivalu nastupali smo samo u Travniku, a od trijumfa u Banjaluci postali smo bend koji ima značaj i u regionu – ističe Destanović.

Ivana Brdar dodaje da „Kiling džez hard kor bejbi”, osim širom Bosne i Hercegovine, svira u Srbiji, u svim većim gradovima Hrvatske, ali i u Nemačkoj.

– Naš cilj je da održimo koncert u Beogradu, kao i na Egzitu. Trenutno radimo na novom albumu, na kojem ćemo, osim novih pesama, pokazati i novu energiju, koja će nas dodatno afirmisati na prostoru bivše SFR Jugoslavije – optimista je pevačica travničkog benda.

Ivana Brdar i Kemal Destanović su saglasni da je Banjaluka njihov drugi grad. Oboje kažu da im je drago što su Banjalučani shvatili i prihvatili muziku i energiju njihovog benda i da su njihova gostovanja u gradu na Vrbasu „više od svirke”.

– U Banjaluci smo stekli mnogo prijatelja i svaki put kad dolazimo osećamo se super – ne krije zadovoljstvo Ivana Brdar.

B. Marić

-----------------------------------------------------------

Maštali o Em-Ti-Viju

Osim Ivane Brdar i Kemala Destanovića, bend čine: bubnjar Jan Delić, gitarista Mirza Lendo, i saksofonista, klarinetista i klavijaturista Deni Sijah. Oni ne kriju da su, kad su bili mali, gledali Em-Ti-Vi i maštali da se jednog dana njihova pesma nađe na ovom kanalu.

objavljeno: 18.06.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.