Robi Vilijams večeras na Ušću peva i hitove grupe „Kvin”

Izvor: Politika, 16.Jun.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robi Vilijams večeras na Ušću peva i hitove grupe „Kvin”

Britanska pop zvezda na binu izlazi u 21 sat, koncert će trajati 100 minuta, a neke obožavateljke će i zaplesati sa pevačem na bini

Britanska pop zvezda Robi Vilijams održaće večeras koncert u Beogradu, prvi put u karijeri. Popularni pevač, koji je stigao u srpsku prestonicu juče popodne, izrazio je želju da obiđe grad i proba lokalne specijalitete. Na Ušću će nastupiti pred više od 30.000 ljudi, najavili su organizatori.

Vrata koncertnog prostora otvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se u 18 sati, a za 19.30 predviđena je svirka benda „Perpetum Mobile”, čiji će specijalni gosti biti predstavnica Srbije na nedavno održanom „Evrosongu” Bojana Stamenov i finalisti muzičkog TV programa „Iks faktor”. Posle 20.30 sati predviđeno je da pred publiku izađe popularni hrvatski duo „2 Cellos” (svojevremeno svirali sa Eltonom Džonom), a u 21 sat na bini će se pojaviti Robi Vilijams.

Šou britanskog pevača trebalo bi da traje nešto više od 100 minuta. Sudeći prema dosadašnjoj listi pesama, koju malo izmeni, Beogradom će se „oriti” hitovi: „Let Me Entertain You”, „Feel”, „Angels”, „Millennium”, „Rock DJ”, „Road to Mandaley”, „Kids”, „Come Undone”… Obožavaoci će imati priliku da čuju i kako Robi, uz pomoć dvadesetočlanog benda, peva legendarne hitove poput „Freedom” Džordža Majkla, „Whole Lotta Love” sastava „Led cepelin” ili „We Will Rock You” i „Bohemian Rhapsody” benda „Kvin”. Publika može da se nada i Robijevim dosetkama, koreografijama i različitim kostimima, a neke obožavateljke će verovatno i zaplesati sa njim na bini...

I posle koncerta Robija Vilijamsa, nastavlja se žurka na Ušću. Publiku će do tri ujutru zabavljati nemački di-džej Tom Novi i grčki haus producent Džordž Cilipakos.

Vilijams je u Beograd stigao u okviru turneje „Let Me Entertain You”, koju je počeo 25. marta u Madridu, a pre četiri dana održao je koncert na holandskom festivalu „Pinkpop”. Produkcijski tim popularnog pevača, koji broji 120 ljudi, u Beogradu je već tri dana, kako bi sve bilo spremno za večerašnji spektakl. Impresivna produkcija prati koncert slavnog pevača. Bina je širine 60 metara, a pevač će na raspolaganju imati i pistu koja seže u fan-pit, gde će biti najvatreniji obožavaoci. Publika će biti u prilici da uživa u najsavremenijoj audio-vizuelnoj tehnici i scenografskim elementima poput najmodernijih LED ekrana.

J. K.

-----------------------------------------

Upisan i u Ginisovu knjigu rekorda

Vilijams, koji je karijeru počeo u dečačkom bendu „Tejk det”, prodao je više od 77 miliona albuma, što ga čini jednim od najuspešnijih umetnika ikad. Ovaj pevač objavio je 11 studijskih albuma, a svako od tih izdanja bilo je na prvom mestu britanske liste. Rekorder je po broju „Brit” nagrada, ima ih 17, a upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda, jer je 2006. za samo jedan dan uspeo da proda 1,6 miliona karata za turneju „Close Encounters”.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.