Izvor: BalkanRock.com, 10.Okt.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ritam koji diže i obara s nogu – Ritam Nereda u Domu Omladine

Ritam Nereda; foto: Branislav Milošević

Za sve ljubitelje tvrđeg pank zvuka veče poslednjeg radnog dana ove nedelje predstavljalo je pravu poslasticu – brojna prestonička publika našla je svoj put do Doma Omladine Beograda i uživala u odličnom koncertu grupa Kolaps, KBO! i neverovatnih zvezda večeri, benda Ritam Nereda.

KBO!

Već oko 21 čas, dok se sala Amerikana lagano punila, na binu su izašli momci iz sastava Kolaps >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << , i odmah podigli temperaturu u inače hladnoj oktobarskoj večeri. Sa energičnim pesmama poput “Krvave pare”, “Neka gori” i “Pas”, ekipa je uspela da razdrma prisutne i napravi uvertiru u kasniji razvoj koncertnog programa. Uz pozdrave upućene publici, Kolaps je nakon tridesetominutnog nastupa ustupio svoje mesto još jednom zvučnom imenu sa spiska nastupača na sinoćnjem koncertu.

Nakon kraće pauze, čuli su se prvi zvuci gitare koji su najavili početak nastupa benda KBO!, sada već pred poprilično punom salom i publikom koja je, mora se priznati, sportskim žargonom rečeno – bila “12. igrač na terenu”. U nešto laganijem ritmu momci su nizali numere “Kragujevac”, “Za jedan korak”, “Moja sloboda”, a već vidno raspoložena publika pratila je refrene pesama, praveći odličnu atmosferu. 45 minuta proletelo je neverovatnom brzinom i dok smo se bukvalno okrenuli par puta već je došlo vreme da binu preuzme ekipa legendarnog sastava Ritam Nereda.

Od prvog tona Boban Petronijević i momci iz benda krenuli su u svom stilu – glasno, bez kočnica, podižući sve na noge i praveći atmosferu koja je u par navrata delovala skoro pa nestvarno. Bas i bubanj su pretili da opasno zaljuljaju zidove Doma Omladine, a fanatična publika u omanjim cunamijima nadirala je ka bini.”Mi smo Ritam Nereda”, “Protiv svih”, “Boje se” bile su samo neke od pesama koje su na početku koncerta odjekivale prostorijom. Tokom kratkih pauza između numera publika je ponekad sama od sebe nastavljala da peva refrene pesama koje su prošle, uzvikivala, a u par navrata čula se i poznata pesmica koja dovodi u pitanje seksualna opredeljenja nekih pojedinca iz vrha političke vlasti – ali to je ujedino i bio pravi duh pank muzike koja je ovenčala dugogodišnju karijeru ovog sastava. Direktan prst u oko vlasti, bunt koji i nakon više od 20 godina ne jenjava.

Kako je Boban i sam najavio, usledio je kraći emotivni blok pesama, predvođen numerama “Nedostaješ mi” i “Boli me sve”, nakon čega se bendu na bini pridružio i prvi gost večeri – Alen Jovanović, poznati gitarista grupe Goblini.

“Hvala vam što ste ovde, hvala vam što vas ima u tako velikom broju!” bile su reči koje smo u više navrata mogli da čujemo tokom koncerta, a vidno raspoloženi Boban i ekipa zaista su pružili svojih 120%. Numeru “Visoki napon” za publiku je otpevao Zoran Kostić Cane, poslednji gost večeri, a usledio je verovatno i najveći hit benda, pesma “Put beznađa”, kojom su momci polako počeli da privode koncert kraju.

Još jedan od razloga za ovaj veliki koncert bio je i novi album benda, koji nosi naziv “To nisi ti“, koji je publika imala priliku da kupi na samom koncertu, a i da čuje nekoliko novih numera sa dotičnog albuma.

Umorni, znojavi, ali vidno zadovoljni – ljudi su po završetku koncerta polako počeli da napuštaju prostorije DOB-a, znajući da su upravo slušali jedan ritam koji diže na noge, i sa istih obara, praveći haos i nered.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.